Nadace ČEZ: Narozeninový dárek - S aplikací EPP – Pomáhej pohybem teď mohou sportovat virtuální týmy

20.05.2021 13:30

V Moravskoslezském kraji rozdělila Nadace ČEZ prostřednictvím EPP přes 16 mil. Kč. Aplikaci EPP zná čtvrtina obyvatel ČR, doposud si ji stáhlo 516 717 uživatelů. Lidé s EPPkou strávili sportováním 6 256 958 hodin a nasbírali 35 671 160 kilometrů.

Nadace ČEZ: Narozeninový dárek - S aplikací EPP – Pomáhej pohybem teď mohou sportovat virtuální týmy
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Sportovně-charitativní aplikaci EPP-Pomáhej pohybem využívá každý 20. obyvatel České republiky. Od jejího spuštění v květnu 2015 si ji totiž stáhlo přes 516 tisíc lidí. Dohromady s ní strávili přes 713 let a 890krát obkroužili Zeměkouli kolem rovníku. U příležitosti svých 6. narozenin přichystala „EPPka“ svým fanouškům novou funkci virtuálních týmů. Do podpory vybraných neziskových projektů se tak mohou společně zapojit třeba školní třídy, sportovní družstva nebo rodiny.

Zatímco honba za kilometry nebo kaloriemi motivuje jen opravdové nadšence, možnost nasbírat při sportování body pro neziskové organizace ve svém okolí nadchne i ty největší lenochy. Jen v Moravskoslezském kraji podpořili uživatelé „EPPky“ 226 projektů celkovou částkou 16.046.647 Kč, čímž se řadí na druhé místo hned po Praze.

„Na základě velké poptávky od EPPkařů spouštíme novou funkci, která umožňuje propojit jednotlivé uživatele do virtuálních týmů, aby mohli pomáhat vybranému projektu společně a navzájem si sdílet výsledky. Hodně o to stály například sportovní kluby, aby mohly zapojit svoje svěřence do podpory svého projektu, například na nové vybavení, nebo školní třídy, když děti pomáhaly získat body třeba na nový vozík pro své hendikepované spolužáky,“ vysvětluje ředitelka Nadace ČEZ Michaela Ziková.

Virtuální týmy si aplikace nadělila ke svým šestým narozeninám, pomáhat totiž začala v květnu 2015. Za tu dobu rozšířila nabídku sportovních aktivit z původních deseti na dnešních 26. Myslí přitom i na znevýhodněné sportovce (v nabídce je např. jízda na vozíčku nebo na handbiku), rodiče malých dětí (procházka s kočárkem) nebo na ty, kteří vyrážejí jen tak do přírody (chůze, turistika). „Zapojit se může úplně každý, ať je mu pět nebo sto let, ať uběhne obden maraton nebo je rád, že dojde do obchodu a zpátky. To je naše filozofie a obliba EPPky dokazuje, že touha lidí pomáhat druhým je obrovská. Děkujeme všem, že do toho jdete s námi,“ vzkazuje Ziková.

Anketa

Má ministr Arenberger skončit?

69%
18%
hlasovalo: 10272 lidí

Kam šly peníze v Moravskoslezském kraji – výběr z projektů:
2015: Memoriál Michala Pětroše – charitativní běh pro Mobilní hospic Ondrášek
2016: Domov seniorů Vrbno pod Pradědem
2017: Pečovatelská služba Help-in Bruntál
2018: Projekt Beskydské hřebenovky, jehož cílem bylo zpříjemnění prostředí pro rodiny kolem beskydských horských chat
2019: Elektrokola pro terénní pečovatelky Charity Třinec a Charity Jablunkov
2020: Kola pro kluky a holky z Dětského domova Příbor
2021: Vybavení nové tělocvičny pro malé sportovce z Judo clubu Orlová

Aplikaci EPP najdete v mobilech řady známých osobností: podpořili ji například nejznámější český hokejista Jaromír Jágr, motocrossař Petr Pilát, vodní slalomáři Amálie Hilgertová a Vavřinec Hradílek, šermíř Jiří Beran, tenistky Barbora Strýcová a Petra Kvitová, týmy VK Karlovarsko, HC Rytíři Kladno, či mužská i ženská basketbalová reprezentace.

Jak EPP– Pomáhej pohybem funguje
Aplikace zaznamenává pohyb uživatele při jím zvolené sportovní aktivitě. Kromě běžných údajů o rychlosti, čase, tempu či vzdálenosti také generuje body, které může uživatel kdykoli věnovat některému z aktuálně nabízených projektů neziskových organizací, škol nebo obcí. Pokud uživatelé aplikace svým pohybem nashromáždí za daný čas určitý počet bodů, Nadace ČEZ projekt podpoří konkrétní dopředu stanovenou částkou. Neziskové organizace o umístění svého projektu do aplikace žádají v rámci jednoho z grantových řízení, dle povahy projektu. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.