Nadace ČEZ: Oranžové hřiště u VŠTE v Českých Budějovicích ocení předškoláci i studenti

05.12.2018 21:05

Děti z mateřské školy při Vysoké škole technické a ekonomické, ale i zdejší studenti se nově mohou odreagovat na novém sportovním hřišti. To bylo nedávno otevřeno přímo v areálu VŠTE. Půl milionem přispěla na zřízení a vybavení herní plochy Nadace ČEZ v rámci programu Oranžové hřiště.

Nadace ČEZ: Oranžové hřiště u VŠTE v Českých Budějovicích ocení předškoláci i studenti
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Hřiště je primárně určeno pro děti mateřské školky VŠTE, které ho využijí zejména v dopoledních hodinách. Odpoledne bude přístupné i studentům VŠTE pro volnočasové aktivity. Prostor hřiště bychom rádi využívali i pro turnaje a poháry rektora školy, kterých se každoročně účastní desítky žáků středních škol Jihočeského kraje,“ uvedl rektor VŠTE Marek Vochozka.

Hřiště o rozloze 544 metrů čtverečních (34x16m) nabídne prostor více sportovním aktivitám. Povrch hřiště tvoří materiál na tartanové bázi umožňující pohybové aktivity a míčové hry pro děti předškolního věku, ale i středoškoláky a vysokoškoláky.

„Prostřednictvím grantového programu Oranžové hřiště pomáháme financovat výstavbu a rekonstrukce venkovních hřišť již od roku 2003. Mají přitom mnoho podob. Nejčastěji vznikají  dětská, sportovní a multifukční hřiště v blízkosti mateřských a základních škol. Každé je trochu jiné, šité na míru pro ty, kdo na nich aktivně tráví čas. Jsme rádi, že nové Oranžové hřiště v Českých Budějovicích poslouží jak dětem, tak i studentům,“ poznamenal František Lust, člen správní rady Nadace ČEZ.

Provoz hřiště zajistí  VŠTE z vlastních zdrojů, součástí je i nepřetržitý dozor pomocí kamerového systému.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…