Nadace ČEZ: Oranžové jízdy pro dvě městské organizace vynesly více než sto tisíc korun

12.09.2022 13:30 | Komerční článek

Charitativní Oranžové kolo Nadace ČEZ se v sobotu naplno rozjelo během Mostecké slavnosti. Její návštěvníci, a to bez rozdílu věku, pohlaví a vyznání, se tak svým minutovým šlapáním zapojili na dvou oranžových handbike do pomoci Městské správě sociálních služeb a Městské knihovně Most.

Nadace ČEZ: Oranžové jízdy pro dvě městské organizace vynesly více než sto tisíc korun
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Celkem se uskutečnilo 150 jízd, což obnášelo 75 závodících dvojic, tedy 300 jednotlivců, jejichž zásluhou si tak obě městské organizace mezi sebe přerozdělily 102 379 korun.

„Městská správa sociálních služeb v Mostě vznikla 1. ledna 1992 jako příspěvková organizace města Mostu. Organizace poskytuje podporu a pomoc uživatelům formou pobytových, terénních a ambulantních služeb. Vysportovanou částka bude použita na pořízení elektrického zvedáku pro seniory. Děkuji všem, co se to během Mostecké slavnosti svou minutovou jízdou na Oranžovém kole Nadace ČEZ zasloužili a té pak za to, že 51 567 bodů přemění pro nás tolik potřebnou finanční částku," uvedl během převzetí symbolického šeku Luboš Trojna, ředitel Městská správa sociálních služeb v Mostě.

Anketa

Kdyby ve 2. kole volby prezidenta byli Andrej Babiš a Petr Pavel, kdo by měl váš hlas?

76%
4%
hlasovalo: 25643 lidí

Také Petr Petrik, ředitel Městské knihovny Most, nešetřil slovy díků během přebírání šeku s vypsanou částkou na 50 812 korun: „Díky vám všem před podiem, co jste pro nás jeli či jen povzbuzovali úsilí jezdců vyjet co nejvíce bodů. Budou vám za to vděčni i dětští návštěvníci knihovny, neboť právě pro ně pořídíme interaktivní displej do dětského oddělení.“ Jak ředitel knihovny ještě dodal, po zrušení okresních úřadů a tím i defakto okresních knihoven jsou již od ledna 2003 příspěvkovou organizací města. „Ovšem i nadále poskytujeme poradenské a koordinační služby veřejným knihovnám v okrese Most. Máme oddělení výpůjčních služeb pro dospělé a děti a oddělení naučné literatury, součástí knihovny je i kino Kosmos a planetárium.

Nadace ČEZ si v současné době připomíná dvacet let své existence. Jde o největší firemní nadací v České republice, přičemž každý rok podpoří ve všech regionech projekty za více než 120 milionů korun. Od svého založení v létě 2002 mimo jiné podpořila výstavbu více než 640 dětských a sportovních hřišť, osvětlení 199 přechodů pro chodce a vysazení přes 107 000 stromů. Kromě osmi pravidelných grantových programů pomáhá Nadace ČEZ také prostřednictvím mimořádných krizových grantů, provozuje úspěšnou charitativně-sportovní aplikaci EPP–Pomáhej pohybem, kterou si stáhlo již přes 600 000 uživatelů, a spustila řadu dalších projektů. Na nejrůznějších sportovních a kulturních akcích, jako třeba nyní během Mostecké slavnosti, se lidé mohou setkat s charitativním Oranžovým kolem a svou minutovou jízdou tak pomoci hned dvěma vybraným organizacím.

„Nadace ČEZ se za dvacet let svého působení stala jednou z nejrespektovanějších v republice. Především proto, že díky svému širokému záběru podporovaných aktivit dokáže pomoci i těm nejmenším obcím a místním neziskovým organizacím. Pomáhá tak Skupině ČEZ naplňovat naše dlouholeté motto - pomáháme tam, kde působíme,“ uzavírá předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš. Za dvacet let zpracovala Nadace ČEZ celkem 51 tisíc žádostí a podpořila 13 764 projekty ve všech regionech České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…