Nadace ČEZ: Prckové z Jeseníku dostali na prázdniny nové hřiště

15.07.2022 10:20 | Komerční článek

Ještě nedávno musely dětem z jesenického sídliště stačit k jejich hrám staré sušáky na prádlo, které jejich rodiče čas od času doplnili o podomácku vyrobenou houpačku. Radní se proto rozhodli prostranství mezi paneláky u ZŠ Nábřežní vybavit moderními a bezpečnými herními prvky i se zázemím pro dospělé. Na nové hřiště přispěla městu 440 tisíc korun Nadace ČEZ.

Nadace ČEZ: Prckové z Jeseníku dostali na prázdniny nové hřiště
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

„Mám radost, že se nabídka volnočasových a sportovních aktivit pro děti z Nábřežní podařila rozšířit ještě před prázdninami. Nejvíce mě však těší, že nové moderní herní prvky výrazně zvýší bezpečnost dětí,“ řekla starostka Zdeňka Blišťanová, která o zlepšení volnočasových možností i sportování dětí jako bývalá ředitelka školy usiluje dlouhodobě.

Odborníci navrhli nové hřiště tak, aby jednotlivé prvky rozvíjely pohybové, balanční i kreativní schopnosti dětí, areál zároveň nabízí adrenalinové aktivity i místa pro relaxaci. Zaujme především použitím přírodních materiálů, ze kterých jsou pískoviště, houpačky, houpací koníci i skluzavka vyrobeny.

Vedení města se snaží do sportování a aktivního trávení volného času dětí investovat dlouhodobě – kromě mnoha dětských hřišť vybudovalo například multifunkční sportovní hřiště s ledovou plochou. „Sehnat finance na podobné investice je v dnešní době stále náročnější, proto velmi děkuji Nadaci ČEZ, že nám s rozšířením nabídky pro volný čas dětí pomohla,“ dodala Zdeňka Blišťanová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…