Nadace ČEZ věnuje milion korun na akutní pomoc obětem zemětřesení v Turecku a Sýrii, zároveň spouští zaměstnaneckou sbírku

10.02.2023 19:38 | Komerční článek

Peníze ČEZ poskytne prostřednictvím své firemní nadace české neziskové organizaci ADRA, která organizuje a distribuuje akutní pomoc přeživším přímo na místě katastrofy.

Nadace ČEZ věnuje milion korun na akutní pomoc obětem zemětřesení v Turecku a Sýrii, zároveň spouští zaměstnaneckou sbírku
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Nadace ČEZ zároveň vyhlásila mimořádnou zaměstnaneckou sbírku určenou právě na humanitární pomoc. Na konci února její výtěžek zdvojnásobí a peníze opět poputují do postižených zemí. 

Anketa

Je správné uvažovat o tom, že čtyřicátníci půjdou do důchodu v 68 letech?

11%
85%
hlasovalo: 21900 lidí

Nadace ČEZ ve zrychleném schvalovacím řízení uvolnila jeden milion korun na pomoc obětem ničivého zemětřesení, které v pondělí zasáhlo rozsáhlou oblast jihovýchodního Turecka a severní hranici Sýrie. Peníze poskytne české neziskové organizaci ADRA, která přímo na místě katastrofy pomáhá zajišťovat přístřeší a distribucí okamžité pomoci lidem, kteří pří zemětřesení přišli o své domovy. 

„Katastrofální zemětřesení stálo život desítky tisíc lidí a další stovky tisíc připravilo uprostřed zimy o střechu nad hlavou. Informace o ničivé síle otřesů máme v podstatě z první ruky: náš tamní společný podnik poskytuje rodinám našich zaměstnanců ze zasažené oblasti materiální pomoc a náhradní ubytování. Proto se přirozeně připojujeme k pomoci, která do Turecka a Sýrie putuje prostřednictvím respektovaných neziskových organizací,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel ČEZ Daniel Beneš.

Podle současných informací jsou všichni tamní zaměstnanci společných podniků Akenerji a Akcez a jejich děti v pořádku, nicméně řada z nich musela opustit své poničené domovy. Podniky, kde má ČEZ podíl, tak nouzově ubytovávají desítky rodin. Někteří zaměstnanci rovněž přišli o své nejbližší příbuzné a známé, kteří katastrofu nepřežili. Situace je tedy pro ně velmi emotivní a stresující. 

"Jsme opět dojatí solidaritou Čechů, kteří jsou otevření k pomoci lidem dva tisíce kilometrů daleko. Vážíme si dlouhodobé spolupráce a společné pomoci s Nadací ČEZ nejen lidem v Česku, ale i při mimořádných událostech, jakou je nyní zemětřesení v Turecku a Sýrii. Finanční dar od Nadace ČEZ bude použit na pomoc lidem na místě – dodání dek, spacáků, zimního oblečení, jídla, pitné vody a zajištění náhradního přechodného ubytování," uvedla Renáta Chlebková, koordinátorka firemní spolupráce ADRA.

Nadace ČEZ zároveň vyhlásila mimořádnou zaměstnaneckou sbírku, která potrvá až do konce února. Vybranou částku pak nadace zdvojnásobí a peníze budou využity na další humanitární pomoc v obou postižených zemích. Jedná se o třetí mimořádnou krizovou sbírku Nadace ČEZ během posledních dvou let. Zaměstnanci tuto možnost pomoci vítají a preferují přispět právě tímto způsobem. Oceňují zejména fakt, že jsou jejich peníze ze strany nadace dorovnávány na dvojnásobek. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…