Národní muzeum: V Českém muzeu hudby už na vás čeká Hudební zvěřinec

23.10.2020 11:42

Ačkoliv je Národní muzeum v těchto dnech pro veřejnost uzavřené, stále v jeho objektech probíhají přípravy na nové výstavy a nejinak tomu je i v Českém muzeu hudby.

Národní muzeum: V Českém muzeu hudby už na vás čeká Hudební zvěřinec
Foto: Národní muzeum
Popisek: Národní muzeum

Tam nyní vznikla nová výstava s názvem Hudební zvěřinec, která vás zavede do úžasného světa, kde se hudba prolíná s říší zvířat. Tuto novou výstavu budete mít možnost navštívit hned po znovuotevření objektů Národního muzea.

Pokud vás zajímá, kde všude se můžete v hudbě setkatse světem zvířat, pak si určitě nenechte ujít novou výstavu určenou pro děti i dospělé s názvem Hudební zvěřinec. Jak již sám název napovídá, výstava se zaměřuje především na hudbu a hudební nástroje, kde je hlavním pojítkem zoologický námět. Stranou nezůstane ani divadlo, různá knižní vydání zpěvníků a ilustrace s hudebními a zvířecími motivy.

K poslechu jsou zde populární a lidové písničky, slavné skladby, ale i skutečné zvuky přírody. Díky spolupráci s Přírodovědeckým muzeem Národního muzea si navíc prohlédnete preparáty zvířat, o kterých se v písních zpívá. Chybět nebudou ani krásné skladby inspirované zvířaty, jako například Labutí jezero, Karneval zvířat nebo Let čmeláka. Návštěvníci se na této výstavě dozvědí i množství zajímavých informací jako například, proč se některé části hudebních nástrojů jmenují po zvířatech, nebo že mnohé nástroje připomínají zvířata svým tvarem. Uvidíte historický serpent, který vypadá jako had či arabský buben, jež je pro svůj tvar nazýván sloní nohou.

Výstava Hudební zvěřinec bude k vidění v Českém muzeu hudby až do konce roku 2021. Veškeré informace o otevírací době a vstupném naleznete na oficiálních stránkách Národního muzea na www.nm.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…