Národní památkový ústav: Jindřichohradecký zámek otevírá dříve

04.03.2023 16:51 | Tisková zpráva

Jindřichohradecký zámek obvykle otevírá své brány návštěvníkům se začátkem měsíce dubna. V letošním roce se však mohou milovníci památek přijít podívat, jak zámek přezimoval, již v posledních dvou březnových víkendech.

Národní památkový ústav:  Jindřichohradecký zámek otevírá dříve
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Ač byla letošní zima mírná a tak nám ani nepřipadala dlouhá, přeci se my, zaměstnanci zámku, na otevření nedočkavě těšíme. Soudě podle četných dotazů zájemců o prohlídku, se velmi těší také návštěvníci.

Anketa

Je dobře, že ANO a SPD chtějí ve Sněmovně obstruovat kvůli snížení valorizace důchodů?

96%
2%
hlasovalo: 31653 lidí

Proto jsme se rozhodli otevřít zámek již v posledních dvou březnových víkendech 18. a 19. března a 25. a 26. března. Ve všech víkendových dnech vypravíme denně tři prohlídky, a to v 11:00, 13:00 a 15:00 hodin. Sezónu v posledních letech začínáme prohlídkami Výběrového okruhu. Ten ukazuje budovy a komnaty, kterými se může jindřichohradecký zámek právem pyšnit. Prohlídka zavítá do Černé kuchyně, pokračuje v těch nejlépe dochovaných Zelených renesančních pokojích Adamova stavení a je zakončena ve skvostné manýristické stavbě, hudebním pavilonu Rondelu.

Důležité doporučení pro všechny zájemce o první prohlídky letošní sezóny: Dobře se oblečte.

První jarní dny mohou přinést hezké počasí. Nenechte se jím však ošálit při výběru oblečení pro návštěvu zámku. Jeho budovy se přes zimu nevytápí. Byla by škoda připravit se podchlazením o příjemný zážitek.

Těšíme se na vaši návštěvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…