Národní památkový ústav zve na večerní kostýmované prohlídky v Krásném Dvoře

15.07.2018 13:43

V sobotu 21. července se mohou návštěvníci účastnit večerních kostýmovaných prohlídek Z Istanbulu na Krásný Dvůr. Čekají na ně Heřman a Humprecht Černínové, ochutnávka orientálních pokrmů a neopakovatelná atmosféra večerního zámku.

Národní památkový ústav zve na večerní kostýmované prohlídky v Krásném Dvoře
Foto: red
Popisek: Národní památkový ústav

Příchozí se ocitnou v polovině 17. století. Tehdy Krásnodvorské panství koupit Heřman Černín z Chudenic, jeden z nejbohatších mužů v českém království. A také jeden z nejvýznamnějších diplomatů, kterého císař dvakrát poslal do Istanbulu vyjednat se sultánem mír. Na prastrýce se přijel podívat Humprecht Jan, budoucí dědic panství a také budoucí císařský velvyslanec v Benátkách. Tito dva první majitelé Krásného Dvora v podání herců Městského divadla v Mostě provedou návštěvníky po svém sídle. Režie se ujal Jiří Kraus, režisér i herec Městského divadla.

Součástí prohlídek bude ochutnávka orientálních pokrmů, které byly podávány v Istanbulu v době diplomatických cest Heřmana Černína. Dolme wine jsou vinné listy plněné rýží, masem a kořením. Jedná se o jeden z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších pokrmů Osmanské říše, název dolme je z turečtiny. Chačapuri je slaný koláč se sýrem, tradiční jídlo z oblasti Kavkazu. A sladké větrníčky Eklér sweet, plněné krémem a ovocem, původem z Arménie, nemohly kdysi na sultánově stole chybět.

Prohlídky začínají v 18:00 hodin, poslední vychází ve 21:40. Vstupné činí 150 Kč na osobu, děti do 15 let 100 Kč. Rezervace nutná na tel. 415 210 004.

Prohlídky Z Istanbulu na Krásný Dvůr se budou konat také 11. srpna.

Akce je součástí letošního projektu Národního památkového ústavu s názvem Šlechta českých zemí v evropské diplomacii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…