Národní park Podyjí: Výstava v Lukově přibližuje skrytou krásu pavouků

09.08.2018 18:14

Více než tři desítky makrosnímků pavouků si mohou zájemci prohlednou ve Stodole u Čabalů v Lukově. Fotografie Radka Šicha přiblížují půvab těchto většinou skrytě žijících živočichů.

Národní park Podyjí: Výstava v Lukově přibližuje skrytou krásu pavouků
Foto: Národní park Podyjí
Popisek: Národní park Podyjí

Přímo před restaurací také 11. srpna začne exkurze do okolí Lukova. Ondřej Machač z České arachnologické  společnosti na ni lidem ukáže běžné i vzácnější druhy pavouků a zajímavosti z jejich světa. Výstava ve Stodole potrvá až do konce srpna. 

„Moje vášeň k focení pavouků odstartovala v květnu roku 2008, kdy jsme s rodinou náhodou narazili na jednoho z našich nejhezčích pavouků, samce stepníka moravského, který mě naprosto uchvátil. Snažil jsem se o něm a celkově o pavoucích dozvědět víc informací a to mě postupně přivedlo až k tomu, že jsem se v roce 2012 stal členem České arachnologické společnosti a nyní jsem ve výkonném výboru ČAS, jako správce fotogalerie,“ popisuje Radek Šich. „Snažím se zdokumentovat všechny naše druhy pavouků – celkem jich máme cca 880, takže to je běh na dlouhou trať,“ dodává.

Fotografe Radka Šicha byly publikovány například v knize Atlas pavouků České republiky, v časopise Živa, v českých i zahraničních odborných arachnologických článcích, v informačních brožurách CHKO Pálava či NP Podyjí. O makrofotografii přednáší na Karlově univerzitě v rámci arachnologického semináře ČAS.

Radek Šich se zúčastní i srpnové vycházky, kterou povede náš přední odborník přes pavouky Ondřej Machač z České arachnologické společnosti. Podrobnosti o exkurzi Skrytá i zjevná krása pavoučího světa naleznete v našem kalendáři .

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

7:02 ČOI: Hračka na baterie „Pistole LN 320/305“, která představuje vážné riziko

Česká obchodní inspekce zjistila, že na tuzemském trhu je v nabídce výrobek, který představuje vážné…