Národní technické muzeum se představí na populárním vědeckém setkání ve Varšavě

06.05.2019 16:23

Národní technické muzeum se o víkendu 11. a 12. května 2019 již po deváté představí na populárním vědeckém setkání ve Varšavě „Piknik Naukowy“. Vědecký piknik pořádá Polský rozhlas a Centrum vědy Koperník a jeho letošní 23. ročník proběhne ve znamení tématu My a stroje.

Národní technické muzeum se představí na populárním vědeckém setkání ve Varšavě
Foto: wikipedia
Popisek: Národní technické muzeum.

Na Národním stadionu o rozměrech 40 000 m² každoročně vzdělávací organizace jako vysoké školy, vědecká centra a muzea z celé Evropy prezentují za pomoci interaktivních ukázek a experimentů vědu a techniku. O tuto tradiční akci je obrovský zájem veřejnosti.

Národní technické muzeum bude letos opět spolu s Techmania Science Center reprezentovat Českou republiku. Pro návštěvníky připravilo celou škálu aktivit. Fungování motoru z automobilu vysvětlí zkušení muzejní pedagogové na řezu motoru, modely elektromotorků sestaví i menší děti, větší zvídaví návštěvníci si vyzkouší práci s ložisky a určí jejich použití. Vědecký piknik je největší akcí svého druhu v Evropě a pro Národní technické muzeum je skvělou příležitostí prezentovat se zde jako úspěšná vzdělávací instituce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

7:02 CzechTourism: Česko jako destinace pro golfisty získává na popularitě

Česko posiluje svůj potenciál evropské golfové destinace. Golfový turismus patří k významným zdrojům…