Národní zemědělské muzeum: Vše o dřevě a lese v muzeu v Praze na Letné

20.06.2018 7:34

O lesnících, o stromech a dřevinách zábavně a poučně zároveň – to je Malá slavnost lesa a dřeva, která se koná 22. června na dvorku Národního zemědělského muzea v Praze na Letné.

Národní zemědělské muzeum: Vše o dřevě a lese v muzeu v Praze na Letné
Foto: nzm.cz
Popisek: Národní zemědělské muzeum - logo

Na Malé slavnosti lesa a dřeva mají děti i dospělí možnost zažít les a dřevo jinak, než jak ho znají při běžné procházce lesem či parkem. Seznámí se s tím, jak vypadají jednotlivé druhy stromů, jejich kůry, semena či plody nebo například i dřevokazné houby a škůdci. Jak zní dřevo jako hudební nástroj, co vše se z něj dá vyrobit a kde všude najde využití. Připraveny budou zábavné a naučné aktivity vztahující se k lesnickým, dřevařským a souvisejícím oborům, užít si je mohou školy i široká veřejnost. „V lese je k nalezení mnoho her a zábavy a my to chceme dětem i rodičům připomenout a třeba je i inspirovat. V současnosti máme v muzeu tři úspěšné výstavy o lese a dřevě –Les pramenů na zámku Ohrada a v hlavní výstavní budově v Praze výstavy Dělat les a RecykLES. V příštím týdnu otevíráme společně s Lesy České republiky výstavu Lesníkův rok, na kterou návštěvníky také srdečně zveme,“říká ředitel Národního zemědělského muzea Milan Jan Půček.

Průběžně od 9 do 14 hodin budou probíhat výtvarné lesní dílny a poznávačky dřev a přírodnin. Nachystána bude i výstava historických fotografií Zem voní lesem a ukázky dřevosochání nebo bosonohý chodník. Děti si mohou na památku vytvořit výrobek z lesních surovin a zkusit dřevořezbu s řezbářem Markem Štěrbákem.

Velkými taháky jsou také ukázky sokolnictví včetně volného letu dravců či vábení zvěře. O hudební doprovod se postará uskupení Zpívající lípa (Lindenfiedel) ve složení Peter Vogelspereger, Mathias Daman a Zuzana Šebková.

Akci finančně podpořily Lesy České republiky. Vstup je zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…