Návštěva okresu Prachatice a projektů podpořených v rámci ROP Jihozápad

16.07.2015 19:57

V pondělí 20. 7. navštíví místopředseda Regionální rady Jihozápad Ing. Jaromír Slíva v doprovodu Ing. Karla Hrona zástupce Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad okres Prachatice, aby shrnuli a zhodnotili dosavadní přínos finanční podpory z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad v uplynulém programovém období 2007–2013.

Návštěva okresu Prachatice a projektů podpořených v rámci ROP Jihozápad
Foto: topgrant.cz
Popisek: Ilustrační mapa regionálních operačních programů

Okres Prachatice v období 2007–2013 podal žádosti o podporu na projekty financované z Regionálního operačního programu Jihozápad v hodnotě 3,84 miliardy korun, dosud podepsané smlouvy o podmínkách poskytnutí dotace na projekty činí více než 944 milionů korun a proplaceno bylo více než 777 milionů korun.

V okrese Prachatice bylo prostřednictvím ROP Jihozápad podpořeno celkem 61 projektů, mezi které patří například městské divadlo v Prachaticích, které prošlo celkovou rekonstrukcí. Dominantou města Prachatice je kostel sv. Jakuba Většího, na jehož obnově se ROP Jihozápad podílel. Finanční podpora z Evropské unie však dala možnost vzniknout dalším projektům. Například ve školství došlo k vybavení učeben na ZŠ Lhenice a ZŠ Husinec. V oblasti cestovního ruchu vzniklo na území okresu i mnoho sportovně-rekreačních zařízení, z nichž jedno je Vimperku anebo další v Prachaticích a Husinci.

Napříč celým okresem se rekonstruovalo 3,14 km silnic II. a III. třídy a 2,48 km jich vzniklo nově. Velmi významným ukazatelem je výstavba 47,29 km nových cyklostezek a cyklotras.

Harmonogram cesty 20. 7. v okrese Prachatice:
12:00 setkání v kanceláři starosty (Velké náměstí 3)
12:30–14.00 prohlídka jednotlivých projektů podpořených z ROP Jihozápad (městské divadlo, kostel a fara, modernizace sportovně-rekreačního areálu, el. informační systém na nádraží, rekonstrukce místní komunikace (ul. Lázeňská)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…