Ne naším jménem: V Praze se uskuteční protest k 70 letům pokračující palestinské Nakby

11.05.2018 11:34 | Zprávy

Akce na podporu práv Palestinců se koná v pondělí 14. května 2018 od 18 hodin v Praze. Začne na Václavském náměstí u sochy sv. Václava, kde zazní projevy, a bude pokračovat pochodem k velvyslanectví USA.

Ne naším jménem: V Praze se uskuteční protest k 70 letům pokračující palestinské Nakby
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening na Hradčanském náměstí při příležitosti 70 let od palestinské Nakby. Akce se konala v reakci na oslavu vzniku Izraele na Pražském hradě

Organizátor protestní akce, Ne naším jménem – Iniciativa za spravedlivý mír na Blízkém východě, chce tímto vyjádřit svůj jasný nesouhlas s protiprávním postupem amerického prezidenta, který přesunem ambasády USA do Jeruzaléma posvětí nejen protiprávní anexi města, ale také izraelskou kolonizaci Východního Jeruzaléma s její politikou tzv. judaizace, při které je cíleně vyháněno původní palestinské obyvatelstvo. Iniciativa zároveň odmítá a varuje před podobnými utilitárními kroky politickou reprezentaci ČR.

„Sedmdesát let politiky etnického čištění Palestiny stačilo, obdobně jako 11 let devastující blokády Gazy, kde v těchto chvílích izraelské okupační síly střílí do neozbrojených demonstrantů,“ uvedla za organizátory Jana Ridvanová.

Iniciativa chce protestem rovněž připomenout, že cíle sionismu nejsou slučitelné se základní Listinou lidských práv a že zamýšleného míru se nedosáhne prodlužováním okupace.

Podrobné informace naleznete ZDE

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Happka je nová aplikace komory pro podnikatele

7:02 Hospodářská komora: Happka je nová aplikace komory pro podnikatele

Informace z ekonomiky i podnikání, aktuality, pozvánky na akce či školení. Nejen to nabídne nová apl…