Toto pivo uvařil historicky desátý budvarský sládek Ing. Adam Brož, Ph.D., MBA ke 120. výročí založení Budějovického Budvaru. „Výroční pivo bylo uvařeno stejným způsobem, jako v dobách Antonína Holečka. Jeho chuť doplňují kvasinky, které při vynechání filtrace zůstávají v pivu po jeho dozrání. Pivo si zachovává svou čerstvou chuť, má vyšší plnost a výraznější hořkost,“ říká Adam Brož. Limitovaná edice výročního ležáku B:ORIGINAL NEFILTROVANÝ se čepovala v několika stovkách restaurací po celé republice a pouze do vyprodání zásob. Výroční ležák mohli lidé poprvé ochutnat 12. září 2015 na kulturní akci Den v Budvaru.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Tisková zpráva