Některé domácnosti navštíví tazatelé ČSÚ

07.02.2014 17:31

Výběrové šetření o životních podmínkách domácností v České republice organizuje pravidelně Český statistický úřad. Také letos budou jeho tazatelé pod hlavičkou Životní podmínky 2014 zjišťovat dlouhodobě srovnatelné údaje o sociální a ekonomické situaci.

Některé domácnosti navštíví tazatelé ČSÚ
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Stejný projekt se realizuje ve dvaatřiceti dalších evropských zemích. Cílem je získat data pro výpočet ukazatelů peněžní a materiální chudoby. Na území celé České republiky se šetření uskuteční v téměř deseti tisících počítačem náhodně vybraných domácností. Více než polovina z nich je přitom zahrnuta do projektu opakovaně.

Speciálně vyškolení tazatelé navštíví jednotlivé domácnosti v době od 22. února do 11. května. Do školení budou zahrnuty všechny osoby, které mají ve vybraném bytě obvyklé bydliště.

Pracovníci zapojení do šetření se budou prokazovat průkazem tazatele a příslušným pověřením, které je ve spojení s občanským průkazem opravňují k provedení šetření Životní podmínky 2014 a které jim vydá Krajská správa ČSÚ, nebo průkazem zaměstnance ČSÚ. Zaručena je anonymita zjištěných údajů a získaná data jsou důsledně chráněna podle příslušného zákona. Všichni pracovníci, kteří se podílejí na šetření a na zpracování dat, jsou vázáni mlčenlivostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Český statistický úřad

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

22:04 Český statistický úřad: V březnu byla očištěná míra nezaměstnanosti 3,0 %

Podíl zaměstnaných k celé populaci 15–64letých dosáhl v březnu 74,6%. Oproti březnu 2023 se snížil o…