Nemocnice České Budějovice: Dali jsme prostor mladým odborníkům

03.10.2019 18:46

Ve čtvrtek 3. října se v prostorách výukového centra Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity uskutečnil šestý ročník kongresu Budějovice kazuistické, který organizuje Nemocnice České Budějovice, a.s.

Nemocnice České Budějovice: Dali jsme prostor mladým odborníkům
Foto: mane.cz
Popisek: nemocnice České Budějovice

„Kongres je každý rok určen pro lékaře mladší pětatřiceti let a odborníky z dalších oblastí medicíny (laboratoře, fyzioterapie, aj.), kterým chceme dát možnost prezentovat výsledky své práce dobře uchopitelnou formou kazuistik, porovnat výsledky s kolegy z jiných nemocnic
a také zažít akademické prostředí,“ uvádí předseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a.s. MUDr. Ing. Michal Šnorek, Ph.D.   

O kongres byl opět velký zájem, celkový počet registrovaných účastníků se vyšplhal až na 551 osob. „Je potěšitelné, že prezentovali skutečně profesionálně zpracované kazuistiky, se kterými by se neztratili ani na světových kongresech, což je v jejich věku obdivuhodné,“ doplňuje organizátor akce MUDr. Tomáš Hauer.
 
Samostatnou sekci měly i zdravotní sestry a další nelékařské profese. Účast na kongresu byla již tradičně zdarma.
 
Budějovice kazuistické jsou postaveny na přátelské atmosféře. Kromě samotné edukační roviny jsou důležité i z hlediska navazování nových kontaktů a prohlubování těch stávajících. „To se jeví jako nedocenitelné v každodenní praxi, kdy se domlouváme na léčbě a směřování pacientů napříč odděleními, nemocnicemi a institucemi,“ dodává Michal Šnorek.

Nejlepší přednášející si z akce již tradičně odnesli i finanční odměnu, oceněni byli také autoři nejlepších posterů.

Záštitu nad akcí převzali děkanka ZSF JU Mgr. Ivana Chloubová, PhD., a předseda představenstva Nemocnice České Budějovice, a.s. MUDr. Ing. Michal Šnorek, Ph.D. Předsedou vědeckého výboru konference byl MUDr. Pavel Havránek, emeritní primář Interního oddělení Nemocnice České Budějovice, a.s.

Předsedou organizačního výboru byl MUDr. Tomáš Hauer, lékař Nemocnice České Budějovice, a.s. a Cévního Centra České Budějovice s.r.o..

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…