Nemocnice Litoměřice: Laboratoř se zařadila ke špičce

29.09.2018 7:35

Nemocnice Litoměřice, a. s. získala nejnovější systém pro testování laboratorních vzorků v republice.

Nemocnice Litoměřice: Laboratoř se zařadila ke špičce
Foto: nemocnice-lt.cz
Popisek: Městská nemocnice Litoměřice

Lékařům i pacientům přinese systém Atellica Solution od společnosti Siemens Healthineers rychlejší, kvalitnější a přesnější výsledky testů. Na oddělení klinických laboratoří (OKL) litoměřické nemocnice jde nejen o zatím nejkomplexnější instalaci tohoto systému v ČR, ale také o vůbec první instalaci, která zahrnuje i část pro klinickou chemii. Systém byl slavnostně uveden do provozu v úterý 25. září.

„Automatizovaný systém Atellica Solution umožní zvýšit kapacitu a rychlost testování pacientů a pracovníkům laboratoře ulehčuje od rutinních činností. Mohou tedy věnovat více své pozornosti odborné práci při klinickém hodnocení a interpretaci výsledků. Systém také zjednodušuje práci v laboratoři a zvyšuje její efektivitu,“ poukázal na jednu z hlavních předností primář OKL Vladislav Kaňák a připomněl, že urgentní vzorky je navíc možné zpracovat v rekordně krátké době. Vstupní modul totiž disponuje inteligentním systémem transportu vzorků, takže prioritní statimové vzorky vždy zpracuje přednostně, i v případě, kdy je obsluha do přístroje vloží až jako poslední. Unikátní a patentované řešení dopravy vzorků v Atellica Solution využívá magnetické lože a je desetkrát rychlejší než běžně dostupné systémy jiných výrobců.

Celý systém se snadno ovládá z jedné centrální obrazovky nebo pomocí tabletu. Díky plné automatizaci systém také sám přebírá odpovědnost za kalibraci jednotlivých testovacích metod a kontrolu kvality.

Atellica Solution je ale možné připojit na systém vzdálené správy a jeho prostřednictvím monitorovat jeho chod, stahovat a vyhodnocovat vzdáleně diagnostická data a v případě potřeby se také připojit na obrazovku vzdáleně a konzultovat případné nejasnosti s obsluhou bez dalšího nutného vysvětlování.

„Systém Atellica Solutions je na poli laboratorních přístrojů novinkou a díky svým mimořádným vlastnostem a patentovaným technologiím nemá ve své flexibilitě, rychlosti a kvalitě zpracování vzorků konkurenci,“ zhodnotil Michal Čech, ředitel divize Laboratorní diagnostika společnosti Siemens Healthcare, s.r.o., a dodal: „Jsme rádi, že systém Atellica Solutions podobně pozitivně hodnotí i zákazníci a dnes můžeme oslavit první instalaci unikátního systému v kompletní konfiguraci v České republice.“

Radost neskrýval ani Radek Lončák, předseda představenstva Nemocnice Litoměřice, a.s. „Jakákoli novinka, která posouvá naši nemocnici vpřed, mě vždy velmi těší. A toto je přesně ten případ,“ zhodnotil a na adresu OKL vyjádřil přání, aby nový analyzátor dobře a spolehlivě sloužil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…