Nemocnice Litoměřice činí aktivní kroky k získání kvalifikovaných pracovníků

11.06.2018 18:50

Aktivně přistupuje litoměřická nemocnice k jednomu z palčivých problémů českého zdravotnictví, kterým je nedostatek kvalifikovaného personálu.

Nemocnice Litoměřice činí aktivní kroky k získání kvalifikovaných pracovníků
Foto: nemocnice-lt.cz
Popisek: Městská nemocnice Litoměřice

„Snažíme se využít všech způsobů, které nám pomáhají zajistit dostatečný počet pracovníků, zejména pak ve zdravotnické části nemocnice,“ ujistil Radek Lončák, předseda představenstva Nemocnice Litoměřice, a.s. a zmínil konkrétní krok, který nemocnice v nedávné době učinila.

Jde o snahu přitáhnout do zdravotnictví lidi v mladém věku, tedy v okamžiku, kdy se rozhodují pro své další profesní směřování volbou střední školy. Proto se v pondělí 4. června v prostorách nemocnice uskutečnilo setkání kariérových poradců oblasti Litoměřice. Toho se zúčastnili jak zástupci Krajského úřadu Ústeckého kraje, Úřadu práce Litoměřice, Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední školy zdravotnické Ústí nad Labem, tak i samotní kariéroví poradci.

„Všechny přítomní byli seznámeni se strukturou profesí ve zdravotnictví, aktuální potřebou pro naši nemocnici a samozřejmě proběhla exkurse po vybraných pracovištích nemocnice, kde byli účastníci setkání seznámeni s naším prostředím a mohli jej následně žákům končícím základní školu co nejvíce přiblížit,“ nastínila Lenka Kalábová, manažerka pro nelékařské zdravotnické obory, která se za nemocnici, společně s předsedou představenstva Radkem Lončákem, schůzky zúčastnila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…