Nemocnice Na Františku od ledna otevírá nadstandardně vybavenou ORL ambulanci pro dospělé i děti

22.12.2022 10:06 | Tisková zpráva

V prostorách Nemocnice Na Františku otevře 2. ledna svoji ORL ambulanci profesor Jan Betka, mezinárodně uznávaný odborník na ušní, nosní a krční onemocnění.

Nemocnice Na Františku od ledna otevírá nadstandardně vybavenou ORL ambulanci pro dospělé i děti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nemocnice Na Františku

Ambulance bude zajišťovat komplexní služby pro dospělé i děti včetně endoskopických vyšetření, diagnostiky přednádorových stavů, ambulantních chirurgických výkonů a spánkové poradny. Ordinační hodiny budou vyhrazené jak pro neobjednané pacienty s akutními stavy, tak pro objednané na specializovaná vyšetření. 

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Ambulance disponuje nadstandardním vybavením včetně endoskopické jednotky a audiometrické kabiny. "Ordinaci jsme se snažili vybavit nejmodernější technikou, abychom zdejším klientům poskytli tu nejlepší možnou péči,“ sdělil svůj záměr profesor Betka.

Moderní endoskopická jednotka například umožňuje provádět speciální vyšetření, pomocí něhož je možné diagnostikovat i přednádorové stavy v oblasti hlavy a krku. „Nádory je tak možné zachytit už v prvotním stádiu, kdy jsou ještě obvykle dobře odstranitelné a léčitelné," vysvětlil profesor Betka. Endoskopický přístroj umí během vyšetření pořídit fotografie nebo dokonce videozáznam. Fotografie nebo záznam si pak může pacient odnést domů.

Pomoc v ORL ordinaci najdou také pacienti, kteří mají problémy se sluchem nebo s chrápáním. Ambulance bude nabízet komplexní vyšetření sluchu včetně audiometrie a tympanometrie s možností následné korekce sluchových vad sluchadlem. Součástí služeb bude také spánková poradna, kde se budou specialisté věnovat problémům s chrápáním a poruchám dýchání ve spánku. Přímo v ambulanci bude možné provést i drobné výkony odstraňující chrápání.

Všeobecná ORL ambulance pro neobjednané pacienty s akutními obtížemi bude otevřená od pondělí do čtvrtka v ranních a dopoledních hodinách, odpolední hodiny a pátky budou vyhrazeny pro objednané pacienty na specializovaná vyšetření. V pátek bude ordinovat přímo profesor Betka a jeho asistent, doktor Jaroslav Betka, kteří se budou věnovat složitějším a specifickým případům.

Na všechna vyšetření, která ORL ambulance nabízí, se mohou pacienti objednávat i bez doporučení od svého praktického či jiného ošetřujícího lékaře. Žádanka na vyšetření tedy není potřeba. 

Více na webových stránkách Nemocnice Na Františku a ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

7:23 Úřad vlády: Benešova vila bude přístupná šest dní v týdnu i v letošní sezóně

Již 1. května začne návštěvnická sezóna v Benešově vile a stejně jako ta předchozí nabídne rozšíření…