Nemocnice Pardubického kraje: Nejlepší dětští malíři 5. BasketMalování

22.11.2019 13:18

Páté BasketMalování zná své vítěze. Slavnostní tečku společného projektu Nemocnice Pardubického kraje a basketbalového klubu BK JIP Pardubice, který je určen pro hospitalizované děti, udělalo ocenění autorů nejlepších obrázků. Proběhlo přímo na palubovce o přestávce středečního duelu Beksy s rakouským Klosterneuburgem. Ceny si převzala třináctka dětí.

Nemocnice Pardubického kraje: Nejlepší dětští malíři 5. BasketMalování
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubická nemocnice

„Kreslení mě vždy bavilo, proto jsem s radostí přijal roli patrona letošního ročníku. Ale to jsem netušil, co mě čeká. Vybrat nejlepší obrázky bylo hodně nesnadným úkolem. Děti, které se do soutěže zapojily, byly hodně šikovné. Na konci se sešlo mnoho krásných obrázků,“ pronesl mladý basketbalový křídelník pardubického týmu Josef Potoček, který byl patronem i jedním ze členů poroty. BasketMalování se uskutečnilo v jarních měsících. Podobně jako v předchozích čtyřech ročnících probíhalo na dětském oddělení a oddělení dětské chirurgie Pardubické nemocnice, nově se do něj zapojilo i dětské oddělení Chrudimské nemocnice. Hospitalizované děti pod vedením učitelek ze škol při zdravotnickém zařízení kreslily obrázky s libovolnou basketbalovou tematikou.

„Děti předvedly velkou šikovnost a fantazii. Soutěž je opět bavila. To je nejdůležitější. Přináší jim zpestření pobytu v nemocnici a rozptýlení v průběhu léčby. Proto jsme rádi, že s basketbalovým klubem na tomto projektu dlouhodobě spolupracujeme a že jsme ho letos rozšířili i na další dětské oddělení v sousední Chrudimské nemocnici,“ řekl Jiří Skalický, náměstek léčebné péče Pardubické nemocnice.

Děti volily různé malířské techniky i nejrůznější basketbalovou tématiku. Na konci se tak sešlo kolem stovky rozmanitých obrázků. Porota složená ze zástupců basketbalového klubu a nemocnice tak měla nesnadné rozhodování, když vybírala tři nejlepší v každé ze čtyř věkových kategorií. Nakonec však vybrala nejen dvanáctku „medailistů“, ale rozhodla se ocenit ještě třináctého, který vytvořil zajímavé 3D výtvarné dílo.

Odměna však čekala na všechny zúčastněné děti. Každý, kdo se do soutěže zapojil, získal vstupenky na jeden ligový zápas pardubických basketbalistů. A autoři tří nejlepších obrázků v každé kategorii dostali ještě věcné ceny věnované Pardubickou nemocnicí a basketbalovým klubem. Převzali si je při slavnostním vyhlášení v rámci středečního zápasu Alpe Adria Cupu v pardubické Enteria Areně.

„Zůstali jsme věrni tradici z minulých ročníků. Vítězům každé kategorie jsme věnovali repliku našeho dresu s jejich jménem na zádech, aby měli krásnou vzpomínku na tuto soutěž,“ řekl Pavel Stara, předseda představenstva BK JIP Pardubice.

Výsledky 5. BasketMalování:

Kategorie I (do 6 let):

  1. Adéla Červená
  2. Adam Novák
  3. Adam Veselík

Kategorie II (do 10 let):

  1. Vendelín Buranda
  2. Tereza Lindnerová
  3. Patrik Horváth

Kategorie III (do 15 let):

  1. Václav Džupina
  2. Tomáš Jakubčo
  3. Vivien Bartalošová

Kategorie IV (do 18 let):

  1. Marie Boušková
  2. Jiří Svojanovský
  3. Laurinka Korová

Zvláštní ocenění:

  • Ondra Matys

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…