Nemocnice Pardubického kraje: Novým oblastním ředitelem bude kardiolog s bohatými zkušenostmi

10.01.2019 18:06

Na uprázdněné místo oblastního ředitele pro zdravotnické služby, který bude mít v gesci nemocnice v Litomyšli, Ústí nad Orlicí a Svitavách, usedne od 1. března Jaroslav Kajzr, kardiolog s bohatými zkušenostmi z Česka i zahraničí.

Nemocnice Pardubického kraje: Novým oblastním ředitelem bude kardiolog s bohatými zkušenostmi
Foto: nempk.cz
Popisek: Krajská nemocnice Pardubice

Další personální změna ve vedení Nemocnice Pardubického kraje (NPK) proběhla v dozorčí radě, kde na postu předsedy skončil Vítězslav Novohradský, nového předsedu si dozorčí rada zvolila ve středu, stal se jím primář orlickoústeckého ORL Josef Hájek.

Nemocnice na východě kraje budou mít od března svého oblastního ředitele pro oblast zdravotnictví. „Z výběrového řízení, do kterého se přihlásilo pět zájemců, vyšel vítězně právě Jaroslav Kajzr. Tento zkušený manažer i lékař se specializací kardiologie působil řadu let mimo jiné v nemocnicích ve Velké Británii a do Nemocnice Pardubického kraje nastoupí k 1. březnu,“ říká Tomáš Gottvald, generální ředitel a předseda představenstva společnosti s tím, že si od nástupu nového člena managementu NPK slibuje, že bude pokračovat koncepční rozvoj nemocnic v Litomyšli, Ústí nad Orlicí a ve Svitavách.

Jaroslav Kajzr je v současné době primářem Interního oddělení vrchlabské nemocnice a zároveň lékařským ředitelem Penta Hospitals CZ pro kardiologii. Do Nemocnice Pardubického kraje nastoupí na plný úvazek. V nové pozici by rád zúročil své zkušenosti z domova i ze zahraničí. „Více než dvanáct let jsem působil ve Velké Británii, kde je zdravotnický systém od toho našeho výrazně odlišný. Například se tam efektivněji využívá práce specializovaného zdravotnického personálu tak, aby byla péče přenesena pokud možno blíže k domovu nemocných, vysoce specializovaná péče se naopak koncentruje v centrech s největší zkušeností a nejlepšími výsledky v dané oblasti. Velký důraz se klade na sledování objektivních ukazatelů kvality péče. Za příklad hodný následování pak považuji i snížení administrativní zátěže zdravotníků a delegaci této zodpovědnosti na administrativní síly. Zdravotníci tak mají více času na péči o svoje pacienty a je to i ekonomicky výhodné,“ shrnuje své záměry budoucí oblastní ředitel pro zdravotnické služby Litomyšlské, Orlickoústecké a Svitavské nemocnice Jaroslav Kajzr.

Obsazení pozice ředitele tří nemocnic na východě kraje je důležité také pro jediného akcionáře společnosti, tedy Pardubický kraj. „Pan doktor Kajzr obstál v rámci výběrového řízení jak pro své bohaté manažerské dovednosti, tak lékařské schopnosti. Tyto přednosti mu mimo jiné umožní vhled do pozice samotných lékařů a dalšího zdravotnického personálu, tím pak optimální předpoklady pro potřebnou efektivní komunikaci v rámci našich nemocnic. Osobně jsem přesvědčený, že v něm nejen tři nemocnice, ale celá akciová společnost získává velkého odborníka. Ihned po nástupu na něj čeká řada velkých úkolů včetně realizace záměru centrálního příjmu v Orlickoústecké nemocnici,“ uvádí krajský radní pro oblast zdravotnictví Ladislav Valtr.

Primář Orlickoústecké ORL Hájek novým předsedou dozorčí rady nemocnic

Personální změny doznala i dozorčí rada společnosti. Ta na konci minulého roku přišla o svého předsedu. „Vzhledem ke svým časovým možnostem v souvislosti s dalšími pracovními povinnostmi skončil na vlastní žádost na pozici člena a tím také předsedy dozorčí rady společnosti pan doktor Vítězslav Novohradský, kterému bych rád poděkoval za odvedenou práci na tomto postu. Novým členem byl s platností od 1. ledna 2019 jmenován primář ORL oddělení v Orlickoústecké nemocnici Josef Hájek. Na svém prvním jednání, které se konalo ve středu, jej pak členové dozorčí rady zvolili novým předsedou. Pan doktor Hájek je nejen výborným a respektovaným lékařem, ale také manažerem, který zná prostředí nemocnic, a věřím, že se své role zhostí s plným nasazením,“ vysvětluje hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…