Nemocnice Pardubického kraje zruší veřejnou zakázku a podá trestní oznámení

20.08.2018 17:18

Představenstvo Nemocnice Pardubického kraje, a.s., se na základě skutečností zjištěných dnešního dne připojuje k trestnímu oznámení, které v pátek 17. srpna 2018 podal hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Vzhledem k závažnosti informací, naznačujících, že se účastníci veřejné zakázky mohli domlouvat na jejím výsledku, zruší Nemocnice Pardubického kraje, a.s., veřejnou zakázku na stavbu nového pavilonu psychiatrie v areálu Pardubické nemocnice.

Nemocnice Pardubického kraje zruší veřejnou zakázku a podá trestní oznámení
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubická nemocnice

Nová psychiatrie je pro Nemocnici Pardubického kraje, a. s., důležitým projektem, do kterého mají být investovány stovky milionů korun z prostředků Evropské unie. Protože velkou část z těchto financí by měly pokrýt zdroje z integrovaného regionální operačního programu (IROP), předkládala NPK projektovou dokumentaci ministerstvu pro místní rozvoj, které program koordinuje.

Ministerstvo neshledalo žádné vady a doporučilo zakázku vyhlásit. Průběh veřejné zakázky zajišťoval externí administrátor, který byl vybrán na základě veřejné zakázky. Termín konečného podání nabídek byl stanoven na čtvrtek 16. srpna 2018.

Nemocnice Pardubického kraje, a. s., postupovala v celém procesu transparentně a v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…