Nemocnice Prachatice omezí od středy 14. října plánovanou péči a operace

13.10.2020 18:47

S ohledem na vyčlenění kapacit pro pacienty s COVID-19 postupně omezí Nemocnice Prachatice, a.s. od středy 14. října plánovanou péči a operace. Jako první budou odloženy gynekologické a chirurgické výkony, následně v případě nutnosti i ortopedické.

Nemocnice Prachatice omezí od středy 14. října plánovanou péči  a operace
Foto: Nemocnice Prachatice
Popisek: Nemocnice Prachatice, logo.

Akutní případy budou i nadále operovány. Pro pacienty s COVID-19 je vyčleněna stanice interny 1 s 26 lůžky. Pacienti jsou již hospitalizováni i na Jednotce intenzivní a resuscitační péče (JIRP).

„Od středy navyšujeme kapacitu odběrového místa. Od úterý 13. října bude nově spuštěn elektronický přihlašovací systém, kde se mohou pacienti objednat na test PCR na COVID-19. Bližší informace jsou uveřejněny na webových stránkách ZDE. Zejména chronické pacienty žádáme, aby pro potřeby preskripce léků nahradili návštěvu lékaře v ambulanci telefonickou konzultací a využitím e-receptu v naší lékárně,“ uvedl předseda představenstva Nemocnice Prachatice, a.s. Ing. Michal Čarvaš, MBA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…