Nemocnice Strakonice: V přízemí interny nové Gastroenterologické centrum

06.12.2018 13:30

Novým Gastroenterologickým centrem disponuje Nemocnice Strakonice. Zprovozněno bylo v přízemí interního pavilonu, v prostorách, které dříve využívala hemodialyzační stanice.

Nemocnice Strakonice: V přízemí interny nové Gastroenterologické centrum
Foto: Nemocnice Strakonice
Popisek: Nemocnice Strakonice.

„Gastroenterologie je jednou z hlavních činností naší nemocnice. Jejími ambulancemi v interním pavilonu projde ročně kolem 6,5 tisíce pacientů, tým lékařů a sester provede ročně kolem 35 tisíc medicinských výkonů. Právě narůstající počet pacientů byl důvodem, že ve stávajících prostorách již nebylo poskytování léčebné a diagnostické péče vhodné, proto bylo zhruba před rokem a půl rozhodnuto o přestěhování Gastroenterologického centra do přízemí interního pavilonu,“ vysvětluje ředitel nemocnice MUDr., Bc. Tomáš Fiala, MBA.

Celkové náklady na přestavbu a vybavení novou technikou činily 25 milionů korun. „Z toho 21 milionů nemocnice využila z Evropských fondů s významným kofinancováním Jihočeským krajem,“ vyčísluje MUDr., Bc. Tomáš Fiala, MBA.

Kromě standartních výkonů ultrazvukových, gastroskopických a kolonoskopických mají nyní pacienti k dispozici přímo na tomto centru endosonografii, cholangiopancreaticoscopii, laser-terapii a speciální přístroje ke stavění akutního krvácení do trávicí trubice. Současně je velikou výhodou centra přítomnost vlastního speciálního rentgenového zařízení s vysokou rozlišovací schopností, které je využíváno především k vyšetření a léčbě žlučových cest a slinivky břišní.

Na gastroenterologickém centru pracuje šest lékařů, pět sester, jedna sanitářka a jedna administrativní pracovnice.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

7:06 SVS: Veterinární dozor se na jaře zaměřuje na začínající farmářské trhy

S příchodem jara v České republice tradičně startuje také sezóna farmářských trhů a Státní veterinár…