Nemocnice Strakonice seznámila žákyně ZŠ s odděleními i odbornými výkony

01.02.2019 10:45

Ve středu 30. ledna 2019 se uskutečnil Den otevřených dveří Nemocnice Strakonice pro žáky devátých tříd základních škol ze strakonického okresu a okolí. Celkem se tohoto dne zúčastnilo 48 budoucích studentek.

Nemocnice Strakonice seznámila žákyně ZŠ s odděleními i odbornými výkony
Foto: Nemocnice Strakonice
Popisek: Nemocnice Strakonice.

„Vyučující ze SZŠ a VOŠZ České Budějovice Mgr. Miroslava Kudláčková a Ing. Jaroslava Malinovská studentkám poskytly informace o možnosti studia oboru praktické sestry na detašovaném pracovišti VOŠ a SPŠ ve Strakonicích. Upozornily také na široké pracovní uplatnění a nepřeberné množství oborů a specializací, které jim zdravotní škola jako odrazový můstek může nabídnout,“ uvádí předseda představenstva Nemocnice Strakonice MUDr., Bc. Tomáš Fiala, MBA.

Personál některých ambulancí předvedl návštěvnicím odborné činnosti - například resuscitaci, měření tlaku, glykémie. Následně si studentky tyto činnosti mohly samy vyzkoušet. Prohlédly si i specializovaná pracoviště, kde se za slovního doprovodu odborného personálu seznámily s výkony, které se na těchto pracovištích provádějí. Mezi taková pracoviště patřila magnetická resonance, zákrokový sálek, oddělení anesteziologicko-resuscitační nebo nově otevřené endoskopické centrum interního oddělení. Na závěr se uskutečnila návštěva dětského oddělení s praktickou ukázkou ošetřování modelu malého pacienta.

„Cílem dne bylo ukázat tuto náročnou profesi, která má v centru pozornosti vždy péči o konkrétního člověka. Také upozornit na to, že pokud chtějí být v životě užiteční a dělat smysluplnou práci, je právě studium zdravotní školy ideální možností,“ uzavírá MUDr., Bc. Tomáš Fiala, MBA.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

13:04 DPP opraví tramvajovou trať na Letenském náměstí

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) začne od středy 17. dubna 2024 od brzkých ranních hodin s opravou…