Nová ŠKODA Octavia startuje na českém trhu

11.01.2013 9:00

Ceny od 334 900 Kč za verzi Active s přeplňovaným motorem 1,2 TSI/63 kW, Pakety Plus pro prvních tisíc klientů zdarma a bohatá základní výbava: ESC s multikolizní brzdou, sedm airbagů, autorádio Blues.

Nová ŠKODA Octavia startuje na českém trhu
Foto: skoda-auto.cz
Popisek: Škoda - logo

Od dnešního dne lze u autorizovaných prodejců ŠKODA v České republice objednávat nový model ŠKODA Octavia. Ceny začínají na částce 334 900 Kč za verzi ŠKODA Octavia Active s motorizací 1,2 TSI/63 kW. Základní cena modelu Octavia tedy zůstává prakticky nezměněna. Prvních tisíc vozů se speciálním bonusem - ‚Pakety Plus’ zdarma pro fyzické osoby, nabídnou zákazníkům u příležitosti zahájení prodeje v České republice všichni obchodníci značky ŠKODA.

"Model Octavia je srdcem značky a nejprodávanějším modelem automobilky ŠKODA," zdůrazňuje Petr Pečenka, ředitel ŠKODA AUTO Česká republika. „Se svými užitnými vlastnostmi je ve svém segmentu jedinečný a nabízí ‚kus auta navíc’. Se třetí generací jsme již tak skvělý automobil posunuli ještě dále. U příležitosti zahájení prodeje nového modelu Octavia jsme navíc pro prvních tisíc zákazníků z retailového segmentu, připravili ještě větší zvýhodnění – ‚Pakety Plus’ pro všechny výbavové verze zdarma. Nová ŠKODA Octavia tak nabízí kvality vozů střední třídy za cenu kompaktního vozu. Je to třída sama pro sebe,“ uzavírá Pečenka.

Výbava Active - již od 334 900 Kč

Již v základní verzi Active přesvědčí nová ŠKODA Octavia rozsáhlou sériovou bezpečnostní, komfortní a funkční výbavou. V oblasti bezpečnosti lze uvést elektronickou kontrolu stability ESC včetně multikolizní brzdy, sedm airbagů, signalizaci zapnutí bezpečnostních pásů pro všech pět sedaček, pět výškově stavitelných hlavových opěrek, a dvojici úchytů Isofix, resp. TopTether pro upevnění dětských sedaček na zadních sedadlech.

Základní verze Active přesvědčí i svými komfortními a multimediálně-informačními systémy. Mezi ně patří mimo jiné autorádio Blues, přípojky pro USB a Aux-In, elektricky ovládaná okna vpředu, elektricky nastavitelná a vyhřívaná zpětná zrcátka, výškově stavitelná sedačka řidiče, světla pro denní svícení (integrovaná ve světlometech), patnáctipalcové ocelové disky s kryty ‚Sidus’ a centrální zamykání. Základní výbavu verze Active lze nyní v rámci speciálního bonusu zdarma rozšířit o paket ‚Active Plus’, který zahrnuje klimatizaci s chlazenou schránkou u spolujezdce a tónovaná skla.

Výbava Ambition - již od 394 900 Kč

Ve střední verzi Ambition boduje třetí generace Octavie s dalšími komfortními a multimediálně-informačními prvky. Za základní cenu 394 900 Kč získá zákazník navíc oproti výbavě Active i manuální klimatizaci, centrální zamykání s dálkovým ovládáním, multimediální informační autorádio Swing s přehrávačem CD a MP3 a multifunkční displej. K tomu je nutno připočíst ještě praktické věci jako odkládací skříňku ‚Jumbo Box’ ve středové loketní opěrce, schránku na brýle a síťový program se třemi sítěmi. Sedadlo řidiče i spolujezdce je výškově stavitelné a disponuje bederní opěrkou. Verze Ambition dále obsahuje tónovaná skla, zpětná zrcátka a kliky v barvě vozu nebo přední mlhovky. Vůz je v základní nabídce vybaven šestnáctipalcovými ocelovými koly s kryty ‚Tekton’.

Mimořádná výbava, paket ‚Ambition Plus’, který je rovněž pro prvních tisíc retailových klientů v ČR zdarma, zahrnuje: tempomat, čtyřramenný kožený volant, šestnáctipalcová kola z lehké slitiny a vyhřívání předních sedadel.

Výbava Elegance - již od 469 900 Kč

ŠKODA Octavia v nejvyšší verzi Elegance nenechá téměř žádné přání nesplněné. Základní cena pro přeplňovaný motor TSI s výkonem 77 kW činí 469 900 Kč. Mimořádný komfort na palubě zajišťují vedle prvků výbavy Ambition také plně automatická dvouzónová klimatizace ‚Climatronic’, vyhřívané přední sedačky, elektricky ovládaná okna vpředu i vzadu (včetně dětské pojistky), malý kožený paket pro hlavici řadicí páky, madlo ruční brzdy, čtyřramenný multifunkční volant, elektricky sklopná zpětná zrcátka a systém bezklíčového zamykání a startování KESSY. Čtyři další reproduktory vzadu zlepšují zážitek z poslechu rádia všem členům posádky. Jízdní komfort navíc zvyšuje i tempomat a parkovací senzory. Po optické stránce přesvědčí nejvyšší stupeň výbavy koncovými světly s technologií LED a šestnáctipalcovými koly z lehkých slitin ‚Velorum’. Vstup do vozu je osvětlen takzvanými ‚Boarding Spots’, integrovanými ve vnějších zpětných zrcátkách.

‚Paket Plus’ pro výbavový stupeň Elegance obsahuje: sedmnáctipalcová kola z lehké slitiny, kontrolu tlaku v pneumatikách, asistent rozjezdu do kopce, vyhřívané čelní sklo, Parking Assistant (parkovací senzory vpředu i vzadu) a barevný středový displej Maxi Dot.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…