Nová kniha spojuje minulost a současnost České Lípy

02.12.2015 17:25

Nová kniha Českolipské skoky časem, která právě vychází, ukazuje prostřednictvím srovnávacích fotografií na minulost města České Lípy. Na dědictví těch, co zde žili a pracovali před námi. A tuto minulost konfrontuje s přítomností.

Nová kniha spojuje minulost a současnost České Lípy
Foto: ceska-lipa.info
Popisek: Česká Lípa

Na publikovaných fotografiích České Lípy se jedná většinou o známé scenérie, městské domy a ulice nejen v centru, panorama Špičáku, ale i místa dnes opomíjená i jejich nenávratně zmizelé podoby. Místa, která proměnil čas.

„Tvůrcům obrazové knihy patří dík, jsem si jistá, že přijde vhod jako vánoční dárek, který si lidé budou s potěšením prohlížet ještě za řadu let, a ve své knihovně ji také uvítá nejeden z nás, z českolipských rodáků,“ komentovala dílo Romana Žatecká, starostka města Česká Lípa.

Autory vydařených fotografií ze současnosti jsou bratři Vojtěch a Ondřej Hájkovi. Výběr nejlepších dvojic starých a nových pohledů na Českou Lípu pak byl na Jiřím Kratochvílovi, známém sběrateli dobových snímků z Českolipska, který k nim napsal poutavé popisky. Pro turisty nebo přátele v zahraničí mají také anglický a německý překlad.

Kniha Českolipské skoky časem bude v prodeji od pondělí 7. prosince 2015 v městském informačním centru a u knihkupců za cenu 422 korun. 

Vydavatelství Foto Studio H z Ústí nad Labem vytvořilo další podobné knihy ze srovnávacích fotografií jako je tato českolipská novinka. Mimo jiné pro města Teplice, Litoměřice nebo Český Krumlov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…