Nová rozhledna vyrůstá díky úsilí Lesů ČR na vrcholu Velký Javorník

17.06.2013 17:11 | Zprávy

Nová turistická atrakce vyrůstá zásluhou státního podniku Lesy ČR na vrcholu Velký Javorník nedaleko Frenštátu pod Radhoštěm v Moravskoslezském kraji. Je jí zcela nová, dřevěná, vícepatrová rozhledna s ocelovými kotevními prvky.

Nová rozhledna vyrůstá díky úsilí Lesů ČR na vrcholu Velký Javorník
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Věříme, že novou rozhlednou uděláme radost všem návštěvníkům Moravskoslezských Beskyd. Výrazně se zlepší a zatraktivní výhled do okolní nádherné krajiny. Po dokončení bude rozhledna vysoká skoro 26 metrů. Nyní na výstavbě velmi intenzívně pracujeme, aktuálně rozestavěná rozhledna měří již
15 metrů. Předpokládáme, že ke slavnostnímu otevření dojde už letos v srpnu. O přesném datu budeme veřejnost předem včas informovat,“ poznamenává řízením Lesů ČR pověřený ekonomický ředitel podniku Michal Gaube.

Základová konstrukce stavby je ze železobetonových patek, podlaha z kamenné dlažby. Podlahy na patrech budou ze dřeva. Svislá nosná konstrukce se skládá z dřevěných hranolů, v horních patrech konstrukci tvoří sloupy z dřevěných hranolů.

Tento článek je uzamčen

Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Lesy ČR

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Hezky napsané

Celý váš komentář ke státnímu svátku se mi líbil. Na konci píšete, že 28. říjen není jen datum. Je to připomínka, že když táhneme za jeden provaz, dokážeme všechno. Nemyslíte, že to je ale něco, co vy politici vůbec neděláte? Že se nejste schopni ani v dost zásadních věcech oprostit od vaší stranick...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

22:03 JCCR: Jižní Čechy voní pečenou husou a mladým vínem

Svatomartinské hody jsou tradičním vyvrcholením gastronomické sezóny.