Nové sídlo okresního archivu bylo postaveno na pozemku od ÚZSVM

27.11.2022 22:30 | Tisková zpráva

Lounský ÚZSVM zdarma převedl litoměřickému Státnímu oblastnímu archivu velký pozemek. Na něm byla poté postavena nová budova archivu, nahrazující předešlé nevyhovující prostory.

Nové sídlo okresního archivu bylo postaveno na pozemku od ÚZSVM
Foto: ÚZSVM
Popisek: Logo Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM)

Pozemek o velikosti 5 582 m2 byl převeden na základě žádosti Státního oblastního archivu v Litoměřicích pro potřebu výstavby nové budovy pro lounský archiv. Dosud totiž Státní okresní archiv Louny využíval dvě pronajaté nestátní budovy. Ty se postupně staly nevyhovující, jednak z finančních důvodu, především pak kvůli stále narůstajícímu množství archiválií.

V nové budově byly také vybudovány nové depozitáře k uložení archiválií ostatních organizačních složek archivů sídlících v Ústeckém kraji. Zároveň odpadá placení nájemného nestátním subjektům.

ÚZSVM, který svým převodem zajistil potřebné pozemky a přispěl tak k existenci této nové budovy, dostal od Státního okresního archivu Louny pozvánku na její slavnostní otevření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…