Novým předsedou představenstva Českých aerolinií byl dnes zvolen Jozef Sinčák a novými členy dozorčí rady Václav Řehoř a Petr Pavelec

06.09.2014 12:29

Na čtvrtečním zasedání představenstva Českých aerolinií rezignoval Philippe Moreels z funkce předsedy představenstva společnosti. Své rozhodnutí odejít z funkce oznámil již v říjnu 2013. Novým předsedou představenstva byl zvolen Jozef Sinčák, dosavadní místopředseda Českých aerolinií.

Novým předsedou představenstva Českých aerolinií byl dnes zvolen Jozef Sinčák a novými členy dozorčí rady Václav Řehoř a Petr Pavelec
Foto: ČSA
Popisek: ČSA

Mimořádná valná hromada Českých aerolinií personální změny v představenstvu ČSA následně schválila. Kromě toho zvolila Václava Řehoře, předsedu představenstva Českého aeroholdingu, za řádného člena dozorčí rady a Petra Pavelce, člena představenstva Českého aeroholdingu, za nového člena dozorčí rady Českých aerolinií.

Představenstvo Českých aerolinií je od dnešního dne tříčlenné a bude pracovat ve složení: Jozef Sinčák – předseda s odpovědností za řízení společnosti, revenue, obchodu a marketingu, Martin Štolba – místopředseda s odpovědností za řízení provozu společnosti a Josef Adam – člen s odpovědností za řízení controllingu, korporátních vztahů, produktu a služeb cestujícím. „Velmi si vážím důvěry akcionářů a děkuji Philippovi Moreelsovi za jeho přínos a dosavadní práci na restrukturalizaci společnosti. Obměněné představenstvo Českých aerolinií bude pokračovat v nastavené strategii v souladu se schváleným restrukturalizačním plánem společnosti s cílem dosahování celoročního provozního zisku. Zároveň bude pracovat na dokončení plánované transakce a vstupu dalšího významného akcionáře, společnosti Travel Service do ČSA,“ uvedl Jozef Sinčák, nový předseda představenstva Českých aerolinií.

Dozorčí rada Českých aerolinií je rovněž tříčlenná a od dnešního dne bude působit ve složení: Won Tae Cho – místopředseda, Václav Řehoř – člen a Petr Pavelec – člen.

Jozef Sinčák byl zvolen za člena představenstva Českých aerolinií v říjnu loňského roku, od letošního dubna pak působil jako její místopředseda.

Philippe Moreels působil v Českých aeroliniích ve funkci člena představenstva a viceprezidenta pro oblast marketingu a prodeje od poloviny listopadu 2009. V prosinci 2009 byl zvolen místopředsedou představenstva a od 11. dubna 2011 byl předsedou představenstva a prezidentem Českých aerolinií. Byl spoluzakladatelem Českého aeroholdingu a od poloviny února 2011 do konce června 2014 působil současně také ve funkci místopředsedy představenstva Českého aeroholdingu. Předtím, od března 2002 zastával pozici člena představenstva a vrchního ředitele ČSOB.

Stručný životopis Jozefa Sinčáka:

Jozef Sinčák byl od 1. října 2013 výkonným ředitelem pro obchod a marketing a od 23. října 2013 také členem představenstva Českých aerolinií. Místopředsedou představenstva ČSA byl zvolen 4. dubna 2014. Od listopadu 2011 do října 2013 byl výkonným ředitelem divize obchod a korporátní služby a místopředsedou představenstva Letiště Praha, kam nastoupil v září 2009 jako výkonný ředitel pro ekonomiku a finance. Před příchodem na letiště působil 8 let v ING Investment Management (C.R.), a.s. nejdříve jako její Chief Operating Officer, od r. 2005 pak jako její generální ředitel a předseda představenstva. Mezi lety 1993 – 2001 pracoval v ČSOB na různých manažerských pozicích. Jozef Sinčák vystudoval Matematicko-fyzikální fakultu UK a posléze absolvoval i dvouletý manažerský kurz MBA na Pražské mezinárodní manažerské škole při VŠE.

České aerolinie jako vlajkový letecký dopravce České republiky zajišťují spojení z Prahy, a také přes Prahu do významných destinací v Evropě, Zakavkazsku či Asii. Ve spolupráci se svými partnery nabízí v letní sezóně 2014 spojení do celkem 124 destinací v 50 zemích světa.

České aerolinie jsou od července 2012 součástí skupiny Český aeroholding, který je majoritním akcionářem společnosti. Novým strategickým partnerem a akcionářem Českých aerolinií se v roce 2013 stala společnost Korean Air, jeden z největších a nejvýznamnějších světových leteckých dopravců.

Od roku 2001 jsou České aerolinie členem letecké aliance SkyTeam. Dvacet členů aliance ročně přepraví 588 milionů cestujících, kteří mohou denně využít více než 15 700 letů do 1064 destinací ve 178 zemích světa. www.skyteam.com / www.facebook.com/skyteam / www.youtube.com/user/skyteam

České aerolinie jsou držiteli certifikátu podle standardu ISO 14001 (ochrana životního prostředí) a certifikátu podle požadavků IOSA (IATA Operational Safety Audit) představujících nejpokročilejší bezpečnostní standardy v letecké dopravě.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…