Novým ředitelem TS Ostrava se stává Tomáš Šiřina

26.04.2013 15:00

Televizní studio Ostrava povede od 1. června Tomáš Šiřina (*1966). Do funkce ředitele ostravského televizního studia České televize jej dnes na svém zasedání jmenovala na návrh generálního ředitele České televize Petra Dvořáka Rada České televize. Tomáš Šiřina nastupuje na pozici ředitele regionální studia po Ilju Rackovi, který z funkce odešel k poslednímu lednu tohoto roku. Od února byla dočasným řízením TS Ostrava pověřena vedoucí ekonomiky a provozu TS Ostrava Milena Sladká.

Novým ředitelem TS Ostrava se stává Tomáš Šiřina
Foto: ČT
Popisek: Nové logo České televize

Do funkce ředitele TS Ostrava přichází Tomáš Šiřina z pozice šéfredaktora Moravskoslezského deníku vydavatele Vltava-Labe-Press. Pozici šéfredaktora zastával od roku 2001. Dříve působil jako redaktor a později jako vedoucí sportovní redakce Moravskoslezských novin Svoboda, předtím jako sportovní redaktor Moravskoslezského dne. Je absolventem oboru český jazyk a literatura a dějepis na Pedagogické fakultě v Ostravě.

"Jsem velice rád, že Rada ČT schválila jmenování Tomáše Šiřiny do funkce ředitele TS Ostrava. Tomáš Šiřina je velmi kompetentním adeptem na funkci ředitele TS Ostrava jak z hlediska své znalosti vnitřního chodu a fungování médií, tak z hlediska svých manažerských schopností. Neméně podstatné je i to, že je dlouhodobě a pevně spjatý s moravskoslezským regionem. Věřím, že bude dobře přijímaným nadřízeným a silným partnerem pro vedení České televize a v této pozici napomůže užšímu propojení České televize s regionálními tvůrci a kulturními institucemi," uvedl ke jmenování Tomáše Šiřiny generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Ilja Racek vedl TS Ostrava téměř 11 let a v lednu 2013 z vedení odešel na vlastní žádost. Jak tehdy poznamenal Petr Dvořák, pod vedením Iljy Racka prošlo Televizní studio Ostrava mnoha pozitivními změnami, které přinesly kvalitnější a hodnotnější služby divákům.

"Televizní studio Ostrava je tradiční významnou instituci Moravskoslezského kraje, která je pro dění v kraji klíčová. Pro mě osobně je to velice zajímavá příležitost a těším se na to, že budeme společně s kolegy z ostravského studia hledat cesty, jak dále zkvalitnit a zefektivnit jeho chod," uvádí ke svému jmenování Tomáš Šiřina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…