O bezpečnosti a etice internetu se zástupcem německé vlády

09.03.2017 14:40

S náměstkem ministra spravedlnosti Spolkové republiky Německo Christianem Langem debatovali zástupci Sněmovny o problému šíření neprověřených zpráv či nenávistných výroků na internetu.

O bezpečnosti a etice internetu se zástupcem německé vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Parlament ČR Poslanecká sněmovna

Christian Lange v té souvislosti poznamenal, že internet není prostor bez práva. Trestněprávnímu postihu má však podle něho předcházet náležitá prevence a výchova. Souvisejícím bodem diskuse byla vhodná míra regulace internetu v zájmu bezpečnosti občanů. Účastníci rozebírali rovněž evropskou směrnici insolvenčního práva a evropskou směrnici o digitálním obsahu.

S německým hostem se setkali předseda ústavně právního výboru PSP ČR Jeroným Tejc, předseda výboru pro bezpečnost PSP ČR Roman Váňa, místopředsedkyně ústavně právního výboru PSP ČR Helena Válková, místopředseda ústavně právního výboru PSP ČR Jan Farský a člen ústavně právního výboru PSP ČR Marek Černoch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

kampaň

Kde máte důkaz, že jsou všichni mimo vás ,,Putinovi užiteční idioti“? Nešíříte náhodu dezinformace, proti kterým paradoxně tak bojujete? A myslíte, že touto negativní kampaní docílíte něčeho pozitivního, třeba zklidnění politické situace v zemi? To je takový problém vést kampaň tak, že budete prezen...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

19:02 Hospodářská komora: Novela zákoníku práce přináší pozitivní změny pro zaměstnavatele

Sloučení výpovědních důvodů v případě ztráty zdravotní způsobilosti do jedné kategorie, které přines…