O poslední finance z ROP Jihozápad byl enormní zájem

07.01.2015 9:45

O poslední finance z ROP Jihozápad byl v rámci 35. výzvy na rozvoj místních komunikací enormní zájem

O poslední finance z ROP Jihozápad byl enormní zájem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Euroměna, ilustrační foto

Celkem 133 projektových žádostí bylo přijato v rámci poslední výzvy pro zájemce o dotace z Evropské unie prostřednictvím Regionálního operačního programu Jihozápad (ROP Jihozápad), která byla zaměřena na oblast podpory 1.5 Rozvoj místních komunikací. V Jihočeském kraji obce předložily 81 projektových žádostí v Plzeňském kraji pak 52. Celková hodnota všech 133 projektových žádostí je 879 907 687 Kč, přičemž vyčleněno je pro ni prozatím 115 milionů korun.

„Takto vysoké číslo přijatých projektových žádostí je jasným důkazem toho, že modernizace místních komunikací je v obou krajích velmi důležitá a obce mají evidentní zájem o jejich zlepšení“ řekla ředitelka Úřadu Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad Michaela Šímová. Dodala také, že obce tak využily poslední možnost pro vyčerpání zbylých finančních prostředků.

Oblast podpory 1.5 Rozvoj místních komunikací je zaměřena na výstavbu, rekonstrukci nebo modernizaci místních komunikací pro napojení nových rozvojových ploch, pro zvýšení bezpečnosti samotné dopravy a pro zlepšení dostupnosti částí obcí. Předběžný termín pro zveřejnění výsledků je stanoven na duben 2015. Obce, které budou v rámci dotací úspěšné, pak musí své projekty realizovat do 31. 8. 2015.

„Podpořeny budou projekty zaměřené na místní komunikace, které svojí realizací přispějí právě ke zlepšení napojení nově vznikajících částí obcí a rozvojových ploch. Pro mě osobně je nejdůležitější, že se může díky těmto finančním prostředkům celkově zvýšit bezpečnost dopravy v rámci obou krajů,“ řekl Ivo Grüner, předseda Regionální rady regionu soudržnosti Jihozápad a náměstek hejtmana Plzeňského kraje. Dodal také, že v rámci Integrovaného regionálního operačního programu, který je nástupcem sedmi regionálních operačních programů, bude financování rozvoje místních komunikací téměř nemožné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

13:21 Úřad vlády: Bezpečnostní rada státu se zabývala vnitřní bezpečností i prognózou možných rizik

V pondělí 22. dubna 2024 se ve Strakově akademii uskutečnilo zasedání Bezpečnostní rady státu. Mezi …