OSD Ústecký kraj: Dopis o odvolání stávky

06.03.2017 16:02

Dopis na všechna střediska v Ústeckém kraji o odvolání stávky

OSD Ústecký kraj: Dopis o odvolání stávky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Autobusové nádraží, ilustrační foto

Vážení kolegové v Ústeckém kraji.

Dnes 5.3.2017 se sešel stávková výbor Ústecký kraj na schůzce, která měla za úkol rozhodnout o setrvání na cestě k zorganizování regionální, jednodenní, výstražné stávky 8.3.2017.

Stávkový výbor se sešel ve složení:

  • předseda, Josef Linhart Arriva Teplice
  • místopředseda, Karel Mudra Autobusy K. Vary
  • místopředseda, Jiří Kuchynka BusLine

Otázka byla jasná, pokračovat tedy v organizování stávky nebo se připojit k ultimátu Odborového svazu dopravy, které trvá do 15.3.2017. Nepanoval zde jednotný názor. Panu Linhartovi doporučila jeho odborová centrála DOSSIA připojit se k ultimátu OSD. To samé lze říci i o názoru pana Karla Mudry, předsedy ZO OSD Ústí n/L. který uvedl, že jeho členové se chtějí připojit k ultimátu OSD. Jiří Kuchynka z ZO OSD Jablonec nad Nisou, trval na uskutečnění stávky 8.3.2017. Dle jeho názoru by se jednalo o demonstraci síly odborů i do jiných krajů, kde se snaží navýšení mezd nejen ztížit, ale také ho stejně jako v Ústí držet na samém dnu. Stávkový výbor konstatoval, že se zúčastnil jednání a shodl se, že na Ústeckém kraji z těchto jednání vyplynulo.

  1. Ústecký kraj není ochotný k refundaci mzdy ani o haléř více než je rozdíl tarifu a prémií z roku 2016, což jsou ve všech případech koruny.
  2. Ústecký kraj je ochoten udělat kosmetickou změnu smlouvy, kdy bude možné uzavřít KS, ale kraj jejich výši nebude respektovat a bude plnit pouze do výše 98,10,-Kč
  3. Ústecký kraj požaduje po firmách, aby v těchto změněných podmínkách plnili závazek ještě min. 2 roky, což je pro většinu firem neúnosné. Tedy vyplácené prémie budou minimální.

Po hlasování bylo rozhodnuto v poměru 2:1, stávkový výbor rozhodl o připojení se k ultimátu OSD a rozpuštění stávkového výboru Ústí n/L. Pro zjednodušení - proti byl jen předseda Kuchynka ZO OSD Jablonec n/N. ze spol. BusLine.

Pro upuštění od stávky na den 8.3. zde zároveň říci, že k rozhodnutí kolegů Linharta(Arriva) a Mudry(AKV) přispěly i opakované výhrůžky ze strany zadavatele (Ústeckého kraje) o vyúčtování 70.000.000,-Kč pokut za stávku, směrem k zaměstnavatelům, které by se kraj pokusil započíst za plnění za vykonanou práci v minulém měsíci, což by způsobilo okamžitou platební neschopnost a ohrožení našich pracovních míst.

Věříme, že OSD se razantně postaví za naše požadavky, stejně tak proti mechanismu vymáhání práva, který je aplikován v Ústeckém kraji, který v podstatě znemožňuje jakýkoli projev nespokojenosti. Pokud se tento „nešvar“ rozšíří po území ČR, bude činnost odboru v podstatě zbytečná. Odevzdáváme do rukou OSD naše podpisové archy, vyjadřující jasnou ochotu našich členů, prát se za svá práva. Doufáme, že po skončení ultimáta 15.3.2017 a po předchozích jednáních na té nejvyšší úrovni, kam má OSD lepší přístup, se situace okolo financování navýšení mezd řidičů autobusů ze strany krajů definitivně zlepší a bude zvolen mechanismus, kterým bude možné naplnit záměr vlády ČR.

Stávkový výbor by chtěl poděkovat všem za podporu a ochotu podepsat se pod stávkové archy. Stávkový výbor se většinově přiklání k názoru, že celorepubliková akce bude mít silnější účinek.

Josef Linhart ZO OO DP Arriva Teplice
Karel Mudra ZO OSD Ústí n/L.
Jiří Kuchynka ZO OSD Jablonec n/N. BusLine

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…