OSPO uvítá zamítnutí návrhu ODS na zrušení zákona o otevírací době v prvním čtení

23.01.2018 10:59

Odborový svaz pracovníků obchodu (OSPO) trvá na zásadním nesouhlasu s návrhem ODS na zrušení zákona o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě, který je známý jako zákon o otevírací době, a vítá iniciativu ČSSD zamítnout na schůzi Poslanecké sněmovny návrh ODS v prvním čtení.

OSPO uvítá zamítnutí návrhu ODS na zrušení zákona o otevírací době v prvním čtení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Babišův kabinet tedy důvěru nezískal

„Odmítavé stanovisko k návrhu ODS náš odborový svaz vyjádřil už na snídani s novináři 18. prosince loňského roku. Podle nás by to byl krok zpátky, návrat k dobám raného kapitalismu,“ říká předsedkyně OSPO Renáta Burianová.

Podle ní v dnešní době není možné nechávat vše na takzvané neviditelné ruce trhu. „Tato tradiční rétorika ODS dnes patří spíše do učebnic než do reálného světa, který uplatňuje kromě ekonomických také sociální aspekty života,“ vysvětluje Renáta Burianová.

OSPO tedy uvítá, pokud ČSSD uskuteční svůj záměr a navrhne při jednání Poslanecké sněmovny zamítnutí návrhu ODS v prvním čtení. Stejně jako odbory se tato strana domnívá, že zrušení zákona není v zájmu provozních zaměstnanců obchodu. V případě, že návrh ČSSD nezíská podporu, budou její poslanci hlasovat proti návrhu ODS.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…