Oblastní nemocnice Trutnov: Ortopedická ambulance v Žacléři končí

09.08.2019 21:01

Oblastní nemocnice Trutnov, a. s., od 1. září již znovu neotevře detašované pracoviště ortopedické ambulance v Žacléři. Vedení nemocnice se tak rozhodlo nejen z ekonomických důvodů.

Oblastní nemocnice Trutnov: Ortopedická ambulance v Žacléři končí
Foto: nemtru.cz
Popisek: Oblastní nemocnice Trutnov

„Žacléřská ambulance je dlouhodobě ztrátovým pracovištěm. K tomuto rozhodnutí nás vedl také fakt, že se zde dlouhodobě snižuje počet ambulantních pacientů,“ vysvětluje Miroslav Procházka, ředitel trutnovské nemocnice. V porovnání let 2018 a 2017 nemocnice zaznamenala pokles o 10 %. Při srovnání prvních pololetí roků 2019 a 2017 jde o pokles dokonce o 22 %. „Toto pracoviště je pro nemocnici z ekonomického hlediska dlouhodobě neudržitelné. Jen za loňský rok skončilo ve ztrátě více než 160.000 korun,“ dodává ředitel.

Dosud byla ambulance otevřena každé úterý od 8:00 do 14:30. Nově budou pacienti za ošetřením dojíždět přímo do nedaleké nemocnice v Trutnově. „Nemocniční ambulance je samozřejmě mnohem lépe a moderněji vybavena, tudíž pacientům nabídneme kvalitnější služby,“ říká Miroslav Procházka. Kapacita ambulance je dostačující a bez problémů pojme další pacienty. „Navíc máme k dispozici plný komplement vyšetřovacích metod, ať už RTG, magnetickou rezonanci či CT, a již v současné době ji využívají pacienti ze Žacléřska,“ uzavírá primář ortopedie, MUDr. Aleš Chaloupka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…