Ochutnejte tradiční českou regionální kuchyni s ČRo Dvojkou

14.05.2013 13:57

V pondělí 13. května odstartoval na vlnách Dvojky nový pořad „Dobrou chuť, Česko!“. Rozhlasový a internetový projekt Českého rozhlasu a agentury CzechTourism se věnuje tradiční české regionální kuchyni a jeho rozhlasovou podobu si mohou posluchači naladit ve vysílání Dvojky od pondělí do pátku vždy po 9.00 hodině.

Ochutnejte tradiční českou regionální kuchyni s ČRo Dvojkou
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

 

Průvodci pořadem Zdena Kabourková a Pavel Klicpera postupně navštíví restaurace, které jsou certifikovány v projektu Asociace hotelů a restaurací a agentury CzechTourism, nazvaném CzechSpecials. Hledat budou kořeny tradiční regionální kuchyně Čech, Moravy a Slezska. A půjde nejen o kvalitu a domácí suroviny, ale i o recepty, které znaly naše babičky a prababičky, a na které mnozí z nás již zapomněli.

Každý všední den po 9.00 hodině se spolu s posluchači podíváme pod pokličku kuchařům, kteří mají rádi českou kuchyni. Rádi o ní hovoří a o některé recepty, rady a tipy se s námi podělí. Budeme si povídat, ale hlavně vařit s kuchaři, kteří milují své řemeslo.

Předkrmy, polévky, hlavní jídlo, moučníky, netradiční přílohy i vlastní speciality šéfa kuchyně. To všechno nabídne pořad "Dobrou chuť, Česko!"

„Česká, moravská a slezská kuchyně je chutiplná a oblíbená. Dvojce Českého rozhlasu, tedy jejímu programu, sluší stejné přívlastky,“ poznamenal k novému pořadu šéfredaktor stanice Jaromír Ostrý.

Abychom pořad i okořenili, nabídneme posluchačům speciální okénka a bonusy, ve kterých přineseme pohledy zajímavých osobností z oblasti společenského a kulturního života na domácí kuchyni. Rádi se s námi podělí o tipy, triky a dobré rady jak vyzrát nad záludnostmi přípravy některých českých jídel.

Součástí pořadu je i soutěž o zajímavé ceny. Není to složité! Abyste mohli vyhrát knížky zaměřené na tradiční českou regionální kuchyni, stačí poslat jeden recept na jídlo, které máte rádi a předáváte si jej z generace na generaci. Všechny příspěvky najdete na webu dobrouchutcesko.cz v kategorii "Vaše recepty". 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Díky zimním humanitárním opatřením bylo za uplynulou zimu odbaveno o 20 % kontaktů více

22:04 MHMP: Díky zimním humanitárním opatřením bylo za uplynulou zimu odbaveno o 20 % kontaktů více

Každoroční zimní humanitární opatření umožňují lidem bez domova přečkat studené dny a zejména noci v…