Odborníci PMS představili svou práci sociálním pracovníkům a sociálním kurátorům z Moravskoslezského kraje

28.02.2018 14:35

Specialisté z Probační a mediační služby představili v druhé půlce února na setkání se sociálními pracovníky a sociálními kurátory pro dospělé z Moravskoslezského kraje agendu PMS.

Odborníci PMS představili svou práci sociálním pracovníkům a sociálním kurátorům z Moravskoslezského kraje
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

Vedoucí střediska Probační a mediační služby v Opavě Petr Tesař se při setkání zaměřil na hlavní filozofii PMS a popsal jednotlivé okruhy práce probačních pracovníků v souvislosti s osou trestního řízení. Komisařka komisí pro podmíněné propuštění Barbora Lesková seznámila přítomné s projektem Křehká šance. Ten usiluje o komplexní a objektivní posouzení odsouzených připravujících se na podmíněné propuštění prostřednictvím komisí pro podmíněné propuštění, vytvoření nového programu zacházení s odsouzenými ve věznicích či vytvoření účinného modelu spolupráce mezi místní komunitou a věznicí a jeho uvedení do praxe.

Informace o fungování projektu dokreslila sociální pracovnice Věznice Heřmanice Eliška Romanová. Pohled na problematiku komise pro podmíněné propuštění doplnili soudci Okresního soudu Ostrava Roman Pokorný (předseda soudu) a Roman Vicherek. Petr Hýl, odborný regionální konzultant Probační a mediační služby, seznámil posluchače s problematikou obětí trestných činů a s fungováním projektu Proč zrovna já II a nabídl sociálním pracovníkům měst a obcí možnost školení. Na setkání zazněly i informace od neziskové organizace RUBIKON Centrum (pobočka Ostrava), ve kterých se paní Baturná zaměřila na seznámení s poskytovanými službami centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…