Odbory chystají manifestační mítink na podporu kolektivního vyjednávání 2016

15.09.2015 18:05

Dne 16. září 2015 začne v 11 hodin manifestační mítink ČMKOS v rámci kampaně "Konec levné práce v ČR. "

Odbory chystají manifestační mítink na podporu kolektivního vyjednávání 2016
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČMKOS Josef Středula

Proběhne v Praze v Aréně Sparty v Libni od 11 hodin. 

Odbory nechtějí připustit, aby čeští zaměstnanci patřili mezi nejhůře placené v rámci EU. Neodpovídají tomu ani dosahované výsledky většiny firem, ani dosahovaná úroveň produktivity práce u nás.  ČMKOS chce podpořit a motivovat odboráře, kteří budou vyjednávat růst mezd pro rok 2016. Svolává proto 16. září do Prahy velký manifestační mítink v rámci kampaně
„Konec levné práce v ČR“.

ČMKOS chce velmi důrazně nejen zaměstnavatelům, ale i široké veřejnosti dokázat, že mzdový vývoj v ČR začíná být vážným ekonomickým problémem.
Analýzy ČMKOS ukazují, že se Česká republika velmi nebezpečně vzdaluje úrovni mezd nejen vyspělých evropských zemí, ale máme už sedmé nejnižší mzdy v rámci celé EU. Za 25 let jsme se dostali na úroveň 28 % německých mezd, přičemž zhruba 80 % zaměstnanců v ČR ani této úrovně nedosahuje.
ČMKOS chce obdobně, jako to činí rakouské či německé odbory, aktivizovat vyjednávací týmy kolektivních smluv před zahájením vyjednávání. Manifestační mítink 16. září  2015 by měl dát impulz k založení obdobné tradice i v ČR. 

Na mítink bylo pozváno  přes 1200 zástupců odborových organizací z velkých podniků a institucí.  Mezi hosty budou představitelé odborových centrál z Rakouska, Německa a Slovenska.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…