Olomoucký kraj: Sedmý ročník Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou

10.09.2016 22:35

Multižánrový celostátní festival Nad oblaky rozvíjí obzory handicapovaných lidí, kteří už sedmým rokem dokazují, že touží po účasti ve velké postupové soutěži. Galaprogram u příležitosti finále s vyhlášením výsledků a oceněním těch nejlepších se uskuteční 13. září 2016 od 15 hodin v prostorách Výstaviště Flora Olomouc za účasti kmotry Kateřiny Kornové a dalších VIP osobností.

Olomoucký kraj: Sedmý ročník Nad oblaky aneb Každý může být hvězdou
Foto: Olomoucký kraj
Popisek: Olomoucký kraj, logo.

„Letos se sešlo jako vždy hodně krásných obrázků i fotografií. Každý rok lepší a lepší. Je dobrodružství vybírat pořadí a ceny, je to hodně věc vkusu, ale je to jen hra. To důležité je malovat a fotit pro radost. V nově zavedené kategorii portrétů byli pilní a vynikli fotografové, ale obrázky zato hýří všemi možnými styly a nápady. Je potěšení se dívat. Všem gratuluji,“ popsal patron – sochař a malíř Kurt Gebauer –, který bude osobně na vernisáži a předá ceny.

„Udělali jsme také překvapení pro diváky, aby se pobavili. Týká se to kategorie portrétů, kterou jsme sice nově vyhlásili u fotografů, ale pro velké množství kvalitních obrázků zvolili i u výtvarníků. Tady se ale nebude jednat vždy o portréty osob. Uvidíme, jakou to bude mít odezvu,“ řekla kmotra Kateřina Kornová.   

„V pěvecké části budou účastníci soutěžit ve třech kategoriích, abychom byli spravedliví. Mezi kapelami a jednotlivci se představí naši účastníci z různých zařízení, kde jim při nácviku a realizaci obětavě pomáhají sociální pracovníci, a ve třetí kategorii to budou talentovaní zpěváci z řad veřejnosti,“ uvedla ředitelka festivalu a pořádající obecně prospěšné společnosti ProMancus Simona Součková.  

Mezi hudebními hosty se představí finalista pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar Leo Machala, který je dlouholetým patronem zlínského regionálního kola, a jako hlavní host vystoupí v rámci galaprogramu zpěvačka Markéta Konvičková, která na sebe poprvé upozornila jako finalistka Česko Slovenské SuperStar a v pak roce 2010, kdy zabodovala v anketě Český slavík a stala se objevem roku. „Mezi soutěžícími jsou tři velmi kvalitní zpěváci, kteří by jim mohli rovnou sekundovat. Budeme rádi, když nejen je přijde povzbudit co nejširší veřejnost. Vstup máme zdarma,“ zdůraznila Kateřina Kornová.

Generálním partnerem 7. ročníku festivalu Nad oblaky je Olomoucký kraj, dále přispěly tyto kraje: Zlínský, Jihomoravský, Středočeský, Ústecký, Moravskoslezský, Královéhradecký, Pardubický a Kraj Vysočina. Mezi dalšími partnery jsou Asociace krajů ČR a Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR. Dlouholetým reklamním partnerem je společnost Endl+K a nově společnost KETRIS. „Všem partnerům moc děkujeme, bez nich bychom nemohli náš festival pořádat, a to by byla velká škoda. O to více si ceníme, že se jedná o stálé partnery, kteří se přesvědčili, že stojí za to být u toho, když se plní sny. Protože akce vyvolává nejen skvělé pocity, ale především jistotu, že se mají lidé s nejrůznějšími handicapy znovu na co těšit, pracovat na sobě, a třeba si i znovu zasoutěžit v jiné kategorii.

Soutěž není omezena věkem, ale pouze časově. Podmínkou pro zařazení do nejužšího výběru pro všechny kategorie bylo odeslání přihlášky a díla nejpozději do konce června. Zájemci o vstupenky mohou poslat údaje elektronicky: produkce@nadoblaky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …