Oprava silnice mezi Židlochovicemi a Nosislaví odstartuje ještě letos výběrem zhotovitele

02.10.2016 15:01

Přes tři kilometry dlouhý úsek silnice II/425 mezi Židlochovicemi a Nosislaví mají jihomoravští silničáři v hledáčku již delší dobu. Plánovanou rekonstrukci však bylo třeba odložit kvůli vzájemné koordinaci s Ředitelstvím silnic a dálnic a pracím na dálnici D2 tak, aby řidiči nepřejížděli z uzavírky do uzavírky. Na stavbu teď začne Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje vybírat zhotovitele. Investiční akci dnes (30. září) odsouhlasili radní Jihomoravského kraje.

Oprava silnice mezi Židlochovicemi a Nosislaví odstartuje ještě letos výběrem zhotovitele
Foto: Jihomoravský kraj
Popisek: Jihomoravský kraj

„Silnice je ve špatném stavu, proto zrekonstruujeme kryt vozovky v délce 3 kilometry a 25 metrů. Prvních 180 metrů komunikace leží přímo v obci Židlochovice, zbývajících 2 845 metrů potom vede mimo obec. Náklady odhadujeme na přibližně 27 milionů korun (bez DPH),“ popsal náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro majetek a dopravu Roman Hanák s tím, že součástí zakázky jsou i související projekční a zeměměřičské práce.

Většina stavebních prací sklouzne kvůli zimě pravděpodobně do příštího roku. V červnu 2017 už by ale měli řidiči mezi Židlochovicemi a Nosislaví jezdit po novém povrchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

11:44 ČSÚ: Domácnosti vodou nadále šetří, v průmyslu její spotřeba mírně roste

Češi v roce 2023 denně spotřebovali v průměru téměř 87 litrů vody, což bylo o zhruba tři litry méně …