Oranžové kolo Nadace ČEZ pomáhalo v Hradci Králové

04.09.2022 14:29 | Komerční článek

Na návštěvníky populární a oblíbené akce v Hradci Králové – Svátek vína na soutoku čekalo i překvapení v podobě Oranžového kola Nadace ČEZ. Zájemci tak svým minutovým šlapáním pomohli dobré věci. Vyšlapaná částka 51 023 korun jde organizaci na výcvik vodicích psů a částka 50 645 tisíc korun do školy pro handicapované děti Svítání.

Oranžové kolo Nadace ČEZ pomáhalo v Hradci Králové
Foto: Nadace ČEZ
Popisek: Nadace ČEZ

Populární hradecká akce na soutoku dvou řek Labe a Orlice přilákala v pátek stovky návštěvníků. Mnoho z nich zaujalo oranžové kolo Nadace ČEZ, na kterém mohli

minutou šlapání pomoci dvou vybraným organizacím. Šlapalo se pro pardubickou školu Svítání a pro Sdružení přátel vodicích psů z.s Obě organizace si mezi sebe rozdělily částku 101 668 korun. Škola Svítání převzala z rukou zástupce Nadace ČEZ Šárky Lapáčkové Beránkové šek v hodnotě 50 645 korun. „Chtěla bych všem, kteří pro nás šlapali moc poděkovat. Vysportovaná částka bude využita na nákup vybavení pro handicapované děti do nové ZŠ a PS Svítání v Klášterní ulici v Pardubicích.,“ upřesňuje ředitelka školy Svítání Miluše Horská.

Anketa

Zaslouží si Michail Sergejevič Gorbačov naši úctu?

59%
36%
hlasovalo: 16805 lidí

Druhý šek s částkou 51 023 tisíc korun si převzala zástupkyně Sdružení přátel vodicích psů. „Vysportovaná částka bude využita na péči o předvýchovu vodicích psů pro handicapované. Výcvik našich pejsků není vůbec jednoduchý, trvá poměrně dlouho a je finančně náročný. Vycvičený pes musí zvládat spoustu povelů a povinností,“ popisuje činnost Sdružení Jana Štrochová.

Základní škola a Praktická škola SVÍTÁNÍ, o. p. s.
Školu navštěvují žáci s tělesným, zrakovým nebo sluchovým postižením, závažnými vadami řeči, závažnými vývojovými poruchami učení, závažnými vývojovými poruchami chování, souběžným postižením více vadami nebo autismem. Mají speciální vzdělávací potřeby, které rozvíjí jejich osobnost a umožní jejich zapojení do běžného života. Kapacita školy je 169 žáků základní školy a základní školy speciální, a 76 žáků praktické školy jednoleté a praktické školy dvouleté.

Sdružení přátel vodicích psů, z. s.
Cílem Sdružení přátel vodicích psů je podpora, vyhledávání a oslovování osob se zrakovým postižením, kteří dosud nemají vodicího psa a předávání jim zkušeností, rad a poskytování pomoci při opatření, používání a sžívání se s vodicím psem.

Oranžové kolo Nadace ČEZ umožňuje zájemcům z řad veřejnosti, aby vlastním fyzickým úsilím – konkrétně šlapáním na speciálně upravených kolech – přispěli na dobrou věc. Letní festivaly, kulturní události, sportovní akce - všude tam se můžete setkat s oranžovými koly Nadace ČEZ. Pokud máte chuť, podpořte vlastní energií činnost neziskových organizací, především těch, které se věnují lidem se sociálním a zdravotním handicapem. Stačí málo. 60 vteřin jízdy na handbiku zvládne dítě, dospělý i senior. Vzdálenost, kterou ujedete, Nadace ČEZ převede na peníze a věnuje vybraným organizacím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…