Orlickoústecká nemocnice nabídla zdravotnickou osvětu i zábavu pro veřejnost

15.09.2017 22:06

Orlickoústecká nemocnice se zeširoka otevřela veřejnosti. Nabídla jim řadu vyšetření, spoustu užitečných informací, možnost nahlédnout za kulisy zdravotnických provozů, seznámit se s moderní přístrojovou technikou a navrch přidala i velkou porci zábavy. To vše během středy 13. září, kdy pořádala Den Orlickoústecké nemocnice.

Orlickoústecká nemocnice nabídla zdravotnickou osvětu i zábavu pro veřejnost
Foto: nempk.cz
Popisek: Orlickoústecká nemocnice

„Všem zaměstnancům, kteří se podílejí na zdárné organizaci a přípravě této akce patří veliké poděkování. Cílem je především propojit zdravotnickou osvětu se zábavou, a to se nám, myslím, z reakcí návštěvníků Dne Orlickoústecké nemocnice, opět podařilo,“ řekla náměstkyně ošetřovatelské péče Orlickoústecké nemocnice Miluše Kopecká.

Stovky návštěvníků, které na tuto akci dorazily, jsou toho potvrzením. Lákavé byly třeba prohlídky nemocničních provozů. Lidé je mohli absolvovat v klidu bez obvyklého stresu z vyšetření. Naopak v doprovodu odborných průvodců měli možnost se nejen detailně seznámit s chodem vybraných pracovišť, ale také si třeba prohlédnout moderní přístroje. Zdravotníci jim předvedli například angiolinku na vyšetření cév, CT přístroj, magnetickou rezonanci na radiodiagnostickém oddělení nebo třeba nedávno pořízený přístroj na jícnovou echokardiografii zakoupený díky Nadačnímu fondu S námi je tu lépe! na interní oddělení. Veřejnost si mohla prohlédnout rovněž ARO, porodní sály nebo se seznámit s babyboxem.

„Podobně jako v minulých letech byl opět velký zájem o provedení bezplatných vyšetření. Hodně návštěvníků absolvovalo zejména měření glykémie a krevního tlaku,“ uvedla náměstkyně Kopecká.

Nabídka však byla mnohem širší. U stánků v parku Orlickoústecké nemocnice bylo možné absolvovat instruktáž v poskytování resuscitace, cenné informace poskytovala prezentace správné dezinfekce rukou či nutriční poradenství. Návštěvníci se mohli také seznámit s tejpováním, s přístroji používanými k nácviku posílení pánevního dna nebo s kompenzačními a inkontinenčními pomůckami. Bylo pro ně připraveno i zjištění krevní skupiny či bezplatné testování na virus HIV.

Pestrý šestihodinový program však pochopitelně nebyl určen výhradně pro dospělé. Orlickoústecká nemocnice nezapomněla ani na nejmladší návštěvníky. Pohádkové postavy je zavedly na dětské oddělení, kde se mohli zapojit do výtvarné dílny nebo se učit poskytovat první pomoc. „Velice nás těší, že na naši akci dorazily mateřské i základní školy. Děti se určitě během program dozvěděly mnoho přínosného,“ uvedla náměstkyně Kopecká.

Pohodovou atmosféru Dne Orlickoústecké nemocnice v areálu oživili zdravotní klauni a také vystoupení žáků Základní umělecké školy z České Třebové a swingového orchestru Black Band ZUŠ Jaroslava Kociána v Ústí nad Orlicí. „Součástí programu byla rovněž Ekumenická bohoslužba v Prostoru klidu, který již dva roky slouží našim pacientům a jejich blízkým,“ připomněla náměstkyně Kopecká.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

19:02 Královéhradecký kraj: Rok 2023 byl pro technické služby ve znamení inovací a nových projektů

Komunikace s širší veřejností, digitální mapy, interaktivní hřiště nebo aplikace pro hlášení drobnýc…