Otevření zastoupení Rusko-české smíšené obchodní komory v Moskvě

20.06.2014 14:15 | Zprávy

Dne 3. června se v historické budově velvyslanectví České republiky v Moskvě konalo slavnostní otevření Zastoupení Rusko-české smíšené obchodní komory (RČSOK) v Ruské federaci.

Otevření zastoupení Rusko-české smíšené obchodní komory v Moskvě
Foto: Rusko-česká smíšená obchodní komora
Popisek: Rusko-česká smíšená obchodní komora

Slavnostního aktu oficiálního otevření Zastoupení RČSOK se zúčastnili mimořádný a zplnomocněný velvyslanec České republiky v Ruské federaci pan Vladimír Remek a mimořádný a zplnomocněný velvyslanec Slovenské republiky v Ruské federaci pan Jozef Migaš. Otevření zastoupení byli přítomni představitelé ministerstev a vládních úřadů Ruské federace, především představitelé ruských regionálních společností, které mají zájem o spolupráci s Českou republikou.

Úvodního slova se ujal mimořádný a zplnomocněný velvyslanec České republiky v Ruské federaci pan Vladimír Remek. Ve svém projevu pan velvyslanec zdůraznil, že hospodářské vztahy mezi našimi zeměmi jsou tradičně dlouhodobé, současně také vyjádřil naději na další rozvoj spolupráce.

Před začátkem konání akce proběhla tisková konference za účasti předsedy RČSOK pana Vladimira Ermakova a výkonného místopředsedy RČSOK pana Libora Trubelíka se zástupci mediálních agentur.

Předseda Rusko-české smíšené obchodní komory pan Vladimir Ermakov zdůraznil: „Zastoupení se otevírá v době historické a epochální události - podpisu dokumentů o vytvoření Euroasijské unie, která bude aktivně působit na společném trhu Ruska, Běloruska, Kazachstánu a dalších států, které se k ní v budoucnu připojí. Je to velmi důležitý prvek zahraničně-  hospodářských vztahů mezi Evropskou unií a Ruskou federací. Domnívám se, že komora, bez jakýchkoliv pochybností, zaujme své důstojné místo v práci při poskytování všemožné podpory upevňování vztahů nejen mezi Českem a Ruskem, ale i Českem a Euroasijskou unií.“

Na otázku novinářů na cíle a úkoly Zastoupení RČSOK výkonný místopředseda RČSOK pan Libor Trubelík řekl, že Zastoupení RČSOK bude společně s Rusko-českou smíšenou obchodní komorou zastupovat a chránit jak zájmy potenciálních, tak i stávajících ruských a českých investorů na trzích dvou zemí - Česka a Ruska. V průběhu diskuze pan Trubelík podtrhl důležitost rozvoje vzájemných vztahů s důrazem na praktické projekty s vysokým stupněm realizace.

Při otevření Zastoupení RČSOK proběhla  prezentace druhého vydání katalogu Rusko-české smíšené obchodní komory. V katalogu pro rok 2014 se představuje 40 aktuálních členů komory, kteří působí na trzích obou zemí – České republiky a Ruské federace.

Akce se zúčastnilo více než 150 hostů z různých oblastí ruského a českého businessu, jako např. energetika, strojírenství, z oblasti plynárenství, z finanční a bankovní sféry.

„Jsem přesvědčen, že členové naší komory budou spolu aktivně spolupracovat, vytvářet a podnikat kroky zaměřené na rozšíření hranic česko-ruské spolupráce,“ řekl ve svém úvodním proslovu k účastníkům slavnostní akce předseda Rusko-české smíšené obchodní komory pan Vladimir Ermakov.

Otevření zastoupení RČSOK zintenzivní obchodně-hospodářské vztahy mezi Českou republikou a Ruskou federací a bude mít pozitivní vliv na růst efektivity kontaktů mezi podnikatelskými kruhy obou zemí.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: E-aukce na budovu pošty v Olomouci má svého vítěze

7:44 Česká pošta: E-aukce na budovu pošty v Olomouci má svého vítěze

Dnes v dopoledních hodinách se uskutečnila elektronická aukce budovy České pošty na Horním náměstí v…