PMS čeká v roce 2018 zavedení náramků do praxe či rozvoj restorativních programů

06.01.2018 11:27

Probační a mediační službu (PMS) čeká náročný rok.

PMS čeká v roce 2018 zavedení náramků do praxe či rozvoj restorativních programů
Foto: Probační a mediační služba ČR
Popisek: Probační a mediační služba ČR, logo.

V roce 2018 bude k největším výzvám patřit zajištění organizace a výkonu elektronického monitorovacího systému nad odsouzenými a obviněnými do praxe. Služba také plánuje postupné naplňování cílů Koncepce rozvoje probace a mediace do roku 2025, chce zpracovat návrhy opatření posilující kompetence Služby při výkonu probace a mediace, hodlá rozvíjet spolupráci s partnerskými organizacemi, zejména s poskytovateli míst pro výkon trestu obecně prospěšných prací, a cílí na posílení restorativních programů s důrazem na mediaci.

„Systém EMS počátkem roku 2018 důkladně otestujeme a na jaře příštího roku uvedeme do ostrého provozu. Těším se, že se naučíme systému a naší roli v něm dobře rozumět, a zdárně ho využívat při naší práci,“ uvedla ředitelka Probační a mediační služby Andrea Matoušková, podle níž služba v letošním roce naváže na úspěchy roku 2017. „Prvním bylo personální posílení naší služby, druhým úspěšně ukončená veřejná zakázka na dodavatele EMS a třetím obhájená a vládou ČR schválená Koncepce rozvoje probace a mediace do roku 2025. Za všemi těmito úspěchy je práce 492 pracovníků středisek a ředitelství a stejně tak práce 68 projektových zaměstnanců. Společnými silami se nám podařilo zvládnout vysoký pracovní nápor, kterému i s letošní personální posilou nadále čelíme,“ doplnila Matoušková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…