Památník bratří Mrštíků v Divákách a minoritský klášter ve Znojmě projdou revitalizací

11.03.2016 20:00

Památník bratří Mrštíků v Divákách a minoritský klášter ve Znojmě projdou revitalizací. Oba projektové záměry schválila 10. března 2016 krajská rada.

Památník bratří Mrštíků v Divákách a minoritský klášter ve Znojmě projdou revitalizací
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„V obou případech půjde o podání žádosti o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu v rámci výzvy Muzea. V případě Památníku bratří Mrštíků půjde o rekonstrukci budovy, která je spojena s životem a působením bratří Mrštíků včetně zahradních úprav a rekonstrukce včelínu, dále realizace stálé výstavy o životě a díle bratří Mrštíků, vytvoření nových webových stránek Památníku a vytvoření vzdělávacího programu,“ uvedl náměstek hejtmana Roman Celý.

Jak dodal, předpokládané výdaje projektu činí přibližně 7 milionů korun, z toho 85 % způsobilých výdajů projektu bude financováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj, 5 % ze státního rozpočtu a 10 % z rozpočtu Jihomoravského kraje. „Pokud jde o minoritský klášter, součást Jihomoravského muzea ve Znojmě, tam by šlo o částku 7,5 milionu korun. Díky těmto prostředkům by vznikl bezbariérový přístup k zadnímu traktu kláštera, kde by  byla expozice lapidária. Jde také o vytvoření jakési klidové zóny uprostřed Znojma, vybudována bude vstupní místnost pro pořádání vzdělávacích programů,“ řekl náměstek Celý.

Jak doplnil, v červenci by mělo dojít k podání žádosti, v případě úspěšnosti by realizace mohla začít v roce 2017, s dokončením nejpozději o rok později.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…