Pardubická nemocnice: Přípravy na stavbu centrálního příjmu dočasně omezí dopravu a pohyb v areálu

22.11.2018 19:24

V příštích letech začne v areálu Pardubické nemocnice růst centrální urgentní příjem. Modernímu objektu, kam se soustředí urgentní akutní péče, však musí nejprve ustoupit budova bývalé dětské chirurgie. Přípravy na její demolici začnou 26. listopadu a povedou k omezením v dopravě i pohybu po areálu.

Pardubická nemocnice: Přípravy na stavbu centrálního příjmu dočasně omezí dopravu a pohyb v areálu
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubická nemocnice

Od pondělí 26. listopadu 2018 do konce ledna 2019 budou v Pardubické nemocnici probíhat stavební a výkopové práce. Před demolicí je totiž potřeba nechat přeložit inženýrské sítě a vybudovat nový kolektor mimo objekt bývalé dětské chirurgie tak, aby mohla být stavba odstraněna. Kolektor bude napojen na stávající průchozí kolektory, a tím bude zajištěno vedení sítí pro provoz Pardubické nemocnice. „Uvedené práce povedou k opatřením především dopravního charakteru, omezení se však dotknou i pěších. Pacienty i návštěvníky proto prosíme, aby věnovali zvýšenou pozornost přechodnému orientačnímu systému v areálu Pardubické nemocnice,“ říká ředitel provozně-technického úseku Nemocnice Pardubického kraje Jaroslav Junek.

V uvedeném termínu, od 26. listopadu 2018 do 31. ledna 2019, nebude možné projet po silnici mezi budovou ředitelství (č. 11) a budovou dětského oddělení (č. 7). Pěší budou moci využívat chodník vedoucí podél budovy dětského oddělení.

S další fází, tedy fází samotné demolice budovy bývalé dětské chirurgie, budou souviset nová, rozsáhlejší dopravní omezení, o kterých bude Pardubická nemocnice včas informovat. Demolice je naplánována na únor příštího roku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…