Pardubický a Královéhradecký kraj chystají společné turistické noviny a účast na veletrzích

08.07.2015 8:36

veletrzích cestovního ruchu Holiday World a Regiontour by mohly příští rok vystupovat Pardubický a Královéhradecký kraj společně. V letošním roce byla obnovena jednání mezi oběma kraji o používání značky Východní Čechy pro společné marketingové aktivity. Momentálně kraje řeší výběr a rozsah spolupráce pro rok 2016.

Pardubický a Královéhradecký kraj chystají společné turistické noviny a účast na veletrzích
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Pardubický kraj na veletrhu Holiday World 2015

„Strategie cestovního ruchu pro následujících pět let ukázala cíle, kam máme směřovat. Kromě toho, že bychom se měli zaměřit hlavně na rodiny s dětmi, máme také pokračovat v propagaci značky Východní Čechy. Nyní navazujeme úzké kontakty s Královéhradeckým krajem a pro příští rok chceme prohloubit spolupráci. Znamená to například společné účasti na veletrzích a jednotné turistické noviny,“ říká René Živný, radní Pardubického kraje pro cestovní ruch, který o spolupráci jednal se svým královéhradeckým protějškem Otakarem Rumlem. „Společnou propagaci pod značkou Východní Čechy vidím jako jednoznačně efektivní na Slovensku, v Polsku nebo v Německu. Lidé tam nerozlišují administrativní hranice krajů a značka Východní Čechy je pro ně srozumitelná,“ dodal krajský radní.

Z marketingového hlediska je pro území Pardubického kraje používán název Turistický region Východní Čechy. Oficiálním vymezením turistických regionů ČR agenturou CzechTourism z roku 2010 je tato značka spojena s územím Pardubického kraje a kvůli přesahu turistické oblasti Orlické hory a Podorlicko do Královéhradeckého kraje je částečně používána i pro toto území.

„Tuto myšlenku jednoznačně podporuji. Oba kraje byly dlouhá desetiletí součástí stejného celku, mají podobný charakter a oslovují stejný okruh potenciálních návštěvníků. Například oblast Orlických hor a Podorlicka se rozkládá na území obou krajů, stejně tak Polabská nížina. Návštěvník zde příliš nevnímá, že překonal hranice kraje,“ potvrdil náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje Otakar Ruml. 

Pardubický kraj se sousedním Královéhradeckým krajem deklaroval spolupráci již v roce 2010 podepsáním Memoranda o spolupráci v oblasti cestovního ruchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

13:04 KHS Jihočeského kraje: 153 případů černého kašle, za letošek jich bylo v kraji potvrzeno 1 476

Za sedmnáct týdnů letošního roku zaznamenali jihočeští hygienici celkem 1 476 případů černého kašle …