Pardubický kraj: Individuální dotace pomohou překonat těžkou situaci a nastartovat cestovní ruch

11.07.2021 19:07

Kraj chce po koronavirové stopce pomoci s nastartováním odvětví sportu, cestovního ruchu i volnočasových aktivit. Jednotlivým subjektům poskytne individuální dotace.

Pardubický kraj: Individuální dotace pomohou překonat těžkou situaci a nastartovat cestovní ruch
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Sportovní kluby čelí v této době nelehké situaci. Musí se vypořádat s výpadky příjmů, protože návštěvnost zápasů není stoprocentní a ani není jisté, v jaké podobě budou moci diváci na utkání v budoucnu. Kluby se navíc potýkají s nárůstem nákladů souvisejících s dodržováním přísných hygienických opatření. Zároveň chceme individuálními dotacemi podpořit také rozvoj cestovního ruchu,“ uvedl Alexandr Krejčíř, radní pro sport, cestovní ruch a volnočasové aktivity.

Mezi příjemce individuálních dotací se tak řadí Fotbalový klub Pardubice, který neinvestiční dotaci využije na pokrytí zvýšených provozních nákladů spojených s chodem A-mužstva. „Celková výše dotace pro fotbalový klub bude necelé dva miliony. Je v zájmu kraje, abychom subjekt podpořili, protože klub jako jediný zástupce z Pardubického kraje hrál v nejvyšší fotbalové lize. Podpora takto významné sportovně-společenské činnosti je na místě,“ doplnil radní Krejčíř.

S výpadky příjmů se musí potýkat také hokejový klub Dynamo Pardubice. Dotace ve výši přes dva a půl milionu korun pomůže klubu vyrovnat se se zvýšenými náklady na provoz a s váháním obchodních partnerů, kteří, s ohledem na situaci, často přehodnocují vzájemnou spolupráci. Individuální dotaci dále využije Pardubický krajský fotbalový svaz pro podporu a rozvoj fotbalové mládeže v kraji. Finanční pomoc obdrží i jeden z nejúspěšnějších klubů orientačního běhu v České republice, OK Lokomotiva Pardubice, který díky ní vybuduje zázemí v podobě klubovny.

Podpory se dočká také oblast cestovního ruchu a audiovizuální tvorby. Dotace v celkové výši tří milionů korun poputují celkem pěti subjektům. Nezisková organizace Post Bellum využije dotaci 420 tisíc korun na profesionální zaznamenání vzpomínek pamětníků pro sbírku Paměť národa. Podporu ve výši 300 tisíc korun pak využije společnost Troy Horse Film na částečné financování celovečerního filmu Magor, jehož děj se bude odehrávat v krajském městě Pardubice. Dokument Můj život s Bohuslavem Martinů pak obdrží dotaci rovněž ve výši 300 tisíc korun. Pro modernizaci technického zabezpečení k úpravě lyžařských běžeckých tratí v oblasti Buková hora – Suchý Vrch využije Sdružení obcí Orlicko půl milionu. „Největší částka pro podporu cestovního ruchu, jeden a půl milionu, pak poputuje na podporu zážitkových jízd historickou soupravou s parní lokomotivou v oblasti Králického Sněžníku,“ dodal Alexandr Krejčíř.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…