Pardubický kraj: Kemp Buňkov se stává sportovním centrem vozíčkářů, jaké nemá v republice obdoby

27.08.2017 9:59

I s podporou Pardubického kraje se rozrůstají společné aktivity sdružení hendikepovaných stolních tenistů ze spolku Nezlomeni, obce Břehy u Přelouče a Autokempu Buňkov. Díky tomu zde u stejnojmenného rybníka vzniklo zázemí pro ubytování velké skupiny vozíčkářů s doprovodem i pro jejich rekreaci, sportovní vyžití a také regulérní trénink. Využívají toho stolní tenisté, florbalisté a také pardubičtí sledge hokejisté na vozíčcích. Zahájení mezinárodního turnaje Břehy Open se zúčastnil i krajský radní Pavel Šotola.

Pardubický kraj: Kemp Buňkov se stává sportovním centrem vozíčkářů, jaké nemá v republice obdoby
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Základní podoba loga Pardubického kraje.

„Tady je vidět skutečných přínos různých dotací, které tu skvěle slouží. Navíc se tu schází výborná parta lidí, která se rozšiřuje i směrem do světa. Málokde totiž najdete všechno potřebné pro sportovce na vozíčcích takto pohromadě,“ říká Pavel Šotola, radní pro sociální péči a neziskový sektor. Pardubický kraj podporuje jak aktivity sdružení Nezlomeni, tak i zázemí pro hendikepované na Buňkově. V loňském roce pomohl vybudovat nájezdovou rampu pro vozíčkáře až do rybníka a zakoupit speciální koupací vozíky.

Letos uspořádal spolek Nezlomeni na Buňkově celkem devět akcí, které vrcholí současným mezinárodním soustředěním pod vedením srbského kouče Ilji Djuranoviče a turnajem Břehy Open. „Na příští rok jedná tento mezinárodní trenér se stolními tenisty z Argentiny, Brazílie a Paraguaye, kteří si zde chtějí udělat základnu pro evropské turnaje a rozšířili by využití areálu. Jednáme také o účasti Poláků, Slováků a Rakušanů, kteří by měli být součásti soustředění v roce 2018. My bychom totiž měli mít od obce k dispozici už také rekonstruovaný bývalý mlýn, kde jsou bezbariérově přístupná dvě patra, kam se vejde mnohem víc stolů, než do současné sokolovny, za což patří dík i zastupitelstvu obce Břehy v čele se starostou Petrem Morávkem,“ představuje další plány předseda spolku František Habětínek.

Michal Hašto, místopředseda sdružení Nezlomeni, si cení také vstřícnosti autokempu: „Společně jsme zjistili, že ubytování pro 32 lidí je nám už těsné a některé zájemce z řad vozíčkářů musí kemp odmítat. Plánují proto výstavbu ještě jednoho bezbariérového objektu vedle toho současného. Snad se na to podaří sehnat finance. Vždyť nic podobného v celé republice nenajdete.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…